Διασκέδαση και για όρθιους – Με χωρητικότητα 50% τα γήπεδα, ξαναρχίζουν οι σχολικές εκδρομές – “Όχι” στα καρναβάλια

Από το Σάββατο 19 του μηνός η χαλάρωση των μέτρων – Πλεύρης: «Δεκτή η εισήγηση της επιτροπής από την κυβέρνηση» – «Στοπ» από τους εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις – Στο 20% η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Δεκτή, στο σύνολό της, έγινε από την κυβέρνηση η εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Νωρίτερα, θετική υπήρξε η εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50%. Παράλληλα, οι ειδικοί άναψαν το «πράσινο φως» και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

Ακόμη, είπαν το «ναι» και στην επιστροφή της όρθιας διασκέδασης.

«Όχι», ωστόσο, είπαν οι εμπειρογνώμονες στις παρελάσεις και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, τα συνέδρια θα διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμενους. Προβλέπεται η «υβριδική» διοργανωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή για τους μη εμβολιασμένους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της επιτροπής των ειδικών, ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση, η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *