Ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει την ανέγερση κτηρίου στην Πολιανή που θα στεγάσει το Μουσείο των Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά

Ο Δήμος Καλαμάτας βλέπει θετικά και επιδιώκει την ανέγερση κτηρίου στην Πολιανή που θα στεγάσει το Μουσείο των ηρώων του ’21, Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά. Αυτό υπογράμμισε σήμερα, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε για τον σκοπό αυτό.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Ιωάννης Καραδήμος εκ μέρους του Πολεμικού Μουσείου, Ανδρέας Νικολόπουλος από το Ίδρυμα «Κοινόν Πελοποννησίων» και ο Δημήτριος Βερδέλης.

Η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Χριστίνα Λυκουργιά, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι το οικόπεδο που υπάρχει στην Πολιανή έχει εγγραφεί στο Κτηματολόγιο από το Δήμο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για τυχόν ενστάσεις, ενώ για την παλιά μελέτη που είχε συνταχθεί από τον τέως Δήμο Θουρίας, διαπιστώθηκε ότι αφορά διαφορετικής φιλοσοφίας κτήριο, έχει ελλείψεις κι έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.  

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε τον ενδιαφέρον του Δήμου για την ανέγερση Μουσείου που θα τιμήσει τους ήρωες στη γενέτειρά τους, ενώ θα δώσει ζωή στο χωριό και θα ενισχύσει περαιτέρω την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Καλαμάτας.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *