Καλαμάτα: Ξεκίνησε η εγκατάσταση “έξυπνων στάσεων”

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εγκατάστασης 27 «έξυπνων στάσεων» στην Καλαμάτα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού μελέτης 125.736,00€ με Φ.Π.Α.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II». Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση 27 στεγάστρων στάσεων, για την εξυπηρέτηση των επιβατών των αστικών λεωφορείων του Δήμου Καλαμάτας, με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των επιβατών από τις εκάστοτε επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιγράφονται στην 108/2019 μελέτη της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Καλαμάτας. Τα στέγαστρα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και περιλαμβάνουν μικρό φωτοβολταϊκό, είναι ενεργειακά αυτόνομα, διαθέτουν φωτισμό led, παρέχουν δυνατότητα φόρτισης smart συσκευών, έχουν ηλεκτρονική πινακίδα μεταβλητών μηνυμάτων led, ασύρματο εξοπλισμό δικτύου wi-fi, κ.λπ.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, η τοποθέτηση των νέων στάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν τα νέα στέγαστρα περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί:

pin stegastra1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *