Άργος: Επετειακή εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Το 1ο ΓΕΛ Άργους σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά» και την ΚΕΔΑΜ Άργους Μυκηνών διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την Τετάρτη 31 Μαιου στις 19:00 στην αίθουσα “ΜέγαςΑλέξανδρος” στο Άργος.
«Ενώνουμε τα χέρια και τις ψυχές μας και κρατάμε την φλόγα της μνήμης αναμμένη»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Αντώνης Κλάψης Έλληνας πανεπιστημιακός, συγγραφέας και διεθνολόγος..Είναι Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διδάκτωρ Διπλωματικής Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Τον Έλληνα Πανεπιστημιακό, προλογίζει η Λένα Παπαθανασίου
Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Άργους

Την «Φλόγα της Μνήμης» ανάβουν

• Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά» Θ.Κοττανίδης
• Οι μαθητές/τριες με αφηγήσεις μουσικές και ποιήματα
• Οδοιπορικό στις πόλεις του Ποντιακού Ελληνισμού (ΒΊΝΤΕΟ)
• Ο Χορευτικός Όμιλος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά»

Επιθυμία δική μας, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, είναι να συμβάλλουμε στη διάσωση της ιστορικής μνήμης με αυτή την εκδήλωση. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της εθνικής μας αυτογνωσίας. Ιδιαίτερα δε σήμερα, η μοναδική άμυνα που διαθέτουν έθνη όπως το δικό μας απέναντι στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης είναι η ενίσχυση τέτοιων προσπαθειών, ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια για τις ρίζες μας.Η λέξη «ιστορία» συσχετίζεται ετυμολογικά με το ρήμα «οίδα» δηλαδή «γνωρίζω». Ας μην λησμονούμε λοιπόν ότι η γνώση είναι δύναμη, άρα και η ιστορική γνώση είναι δύναμη εθνική.
Πληροφορίες
Τηλέφωνα: 27510 66977 κιν.6945 868908

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *