Κωστούρος: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών- Πράξαμε το αυτονόητο

Σε δελτίο τύπου του Δήμου Ναυπλιέων αναφέρεται:

Στο σημερινό ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο και αφού κατατέθηκαν όλες οι απόψεις αποφασίστηκε η αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το 2023 σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις.

Ο Δημαρχος κ. Κωστούρος στην παρέμβαση του στη συνεδρίαση τόνισε πως επιθυμεί να πληροφορήσει τους δημότες ότι τα ανταποδοτικά τέλη αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις δαπάνες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση που τα συνδέει με έξοδα πολιτιστικών εκδηλώσεων, απευθείας αναθέσεις έργων, έργα οδοποιΐας κ.α είναι ψέματα και σκοπό έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για ψηφοθηρικούς λόγους.

Επίσης επισήμανε πως για έναν ακόμη χρόνο θα υπάρξει ολική απαλλαγή για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, άνεργοι και άποροι, τονίζοντας παράλληλα πως ο Δήμος Ναυπλιέων είναι από τους λίγους δήμους στην χώρα που λαμβάνουν τέτοια μέριμνα για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Δεν ήταν καθόλου εύκολο σημείωσε , ως δημοτική αρχή που προχωρήσαμε σε αυτή την πράξη.

Λόγω λοιπόν εξωγενών παραγόντων όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, τα ογκώδη αντικείμενα, τα ανείσπρακτα δημοτικά τέλη από την ΔΕΔΔΗΕ και η αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση δεδομένου ότι ο φετινός ισοσκελισμός των εσόδων και των εξόδων ήταν ελλειμματικός δημιουργώντας δημοσιονομικό κενό.

Ο κος Κωστούρος δήλωσε πως ως Δημοτική Αρχή πράξαμε το αυτονόητο χωρίς να σκεφτούμε το πολιτικό κόστος. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη είπε , απέναντι σε όλους που θα επωμιστούν αυτές τις αυξήσεις. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν εθελοτυφλούμε λέμε την αλήθεια και συνεχίζουμε αταλάντευτα την καθημερινή προσπάθεια προς όφελος όλης της κοινωνίας του Ναυπλίου.

Κλείνοντας επεσήμανε πως οι σημερινές αντιπολιτευτικές κορώνες, οι ανυπόστατες καταγγελίες και η έλλειψη σεβασμού στο κορυφαίο θεσμικό όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο με την ταυτόχρονη απουσία εναλλακτικής πρότασης επί του θέματος, αποδεικνύει στον μέγιστο βαθμό πως όσα συνέβησαν σήμερα είχαν ως στόχο να παραπλανήσουν, να συκοφαντήσουν και να μηδενίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Με ευπρέπεια, υπευθυνότητα , συνέπεια και πίστη ότι κάνουμε το σωστό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο μας και τους δημότες. Δεν θα αφήσουμε κανένα και τίποτα να οδηγήσει την κοινωνία μας σε επικίνδυνους ατραπούς και σε οπισθοδρόμηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *