Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων: Η Τρίπολη διαθέτει 40 στρέμματα πάρκων – Χώροι πράσινου και αναψυχής στο κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας

Κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου εορτάζεται η ευρωπαΐκή μέρα πάρκων που διοργανώνεται από την europark, την ομοσπονδία των εθνικών δρυμών και πάρκων της Ευρώπης.

Η πόλη της Τρίπολης είναι από τις λίγες πόλεις στην χώρα μας που έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει στο κέντρο της τεράστια πάρκα που ξεπερνούν τα 40 στρέμματα πρασίνου, γεγονός που καθιστά την πόλη εκτός από όμορφη αισθητικά αλλά και χώρο οξυγόνου και ηρεμίας για μικρούς και μεγάλους φίλους, καθώς και πολλούς επισκέπτες.

Με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων η κάμερα του σούπερ βρέθηκε σε ένα από τα παλαιότερα πάρκα της πόλης το πάρκο τον φίλο δέντρο που μέτρα 125 έτη ζωής.

Εκατοντάδες επισκέπτες και δημότες πηγαίνουν καθημερινά στο πάρκο για την καθημερινή τους βόλτα.

Ο σύνδεσμος Φιλοδένδρων φροντίζει ώστε το πάρκο να παραμένει καθαρό και όμορφο για τους πολίτες ωστόσο ο πρόεδρος του συνδέσμου κάνει θέρμη στέλνει θερμή παράκληση προς όλους να μην το βανδαλίζουν γράφοντας διάφορα γκράφιτι η πετώντας σκουπίδια.

Και το ετήσιο εισόδημα του συνδέσμου από την ενοικίαση των περιπτέρων ανέρχεται στις 20.000 € τα οποία και χρησιμοποιούνται για εργασίες του πάρκου.

Κλείνοντας να σημειώσουμε, πως σύντομα αναμένεται να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας εντός του πάρκου σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Ταλούμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *