Αποκαλυπτήρια προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια στη Τροιζήνα

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης αναφέρει:

“Στην ιστορική και γειτονική Τροιζήνα (Δαμαλά) παρευρεθηκαμε σήμερα στα εγκαίνια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια, όπου στην Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας εκλέχθηκε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.
Η πολύπαθη Γ’ Εθνοσυνέλευση άρχισε τις εργασίες της στη Νέα Επίδαυρο στις 6 Απριλίου 1826 και έληξε αιφνίδια στις 16 Απριλίου του ιδίου ετους λόγω της Εξόδου του Μεσολογγίου.
Η Γ’ Εθνοσυνέλευση μετά από πολλές παλινωδίες και μυστικές και φανερές ζυμώσεις έληξε τις εργασίες της στις 5 Μαΐου 1827 εκλέγοντας τον Ιωάννη Καποδίστρια ως Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, ενώνοντας ουσιαστικά τη νεότερη Ελλάδα!”

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων/νος Φλώρος αναφέρει: «Αισθάνθηκα ιδιαίτερα συγκινημένος που βρέθηκα στην ιστορική Τροιζήνα για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια. Ο κορυφαίος αυτός Έλληνας και διπλωμάτης αλλά και ικανότατος Κυβερνήτης, ήταν μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της Ελλάδας».

«Στο σύντομο χαιρετισμό μου», συνεχίζει, «αναφέρθηκα στον διπλωματικό αγώνα του Ιωάννη Καποδίστρια προκειμένου το νεότευκτο Ελληνικό Κράτος να αποκτήσει κρατική υπόσταση και να αναγνωριστεί από την διεθνή κοινότητα ως ανεξάρτητο».

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, κλαρινέτο και βιολί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *