Καλαμάτα: Συνεδρίασε το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου , το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) του Δήμου Καλαμάτας, με θέμα: “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από χιονοπτώσεις – παγετό”.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ζαφειρόπουλος. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της 120 ΠΕΑ, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, της ΔΕΥΑΚ, της ΔΕΔΔΗΕ, υπηρεσιακοί παράγοντες, πρόεδροι Κοινοτήτων και εθελοντικές οργανώσεις.

Ήταν η τακτική Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που προβλέπεται από την 2η αναθεωρημένη έκδοση του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με κωδική ονομασία « ΒΟΡΕΑΣ 2». Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων και ενημέρωσε για τα μέσα και το δυναμικό που διαθέτει ο Δήμος. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε: «Τον γενικό συντονισμό τον έχει πάντα η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας, εμπλέκεται σε όλα τα στάδια Πολιτικής Προστασίας. Από την πρόληψη και τον μετριασμό των συνεπειών, μέχρι την αποκατάσταση. Ο Δήμος Καλαμάτας πράττει όσα πρέπει με τις διευθύνσεις του και συγχρόνως διατηρεί σε επιφυλακή οχήματα, μηχανήματα αλλά και εργαζομένους. Έχουμε προμηθευτεί αλάτι ενώ έχει γίνει αγορά σε δύο ειδικές αλατιέρες, τις οποίες έχουμε δώσει στα δύο σημεία που συνήθως παρατηρούνται κάθε χρόνο οι μεγαλύτερες ανάγκες, στον Ταΰγετο και στον ορεινό όγκο των Αρφαρών. Υψίστης σημασίας η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντικών ομάδων και εθελοντών, οι οποίοι με το έργο τους συνδράμουν πάντα καθοριστικά.»

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, αναφέρθηκε στις περιοχές που ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα καθώς και στα μέτρα και τις δράσεις που καλείται ο Δήμος να υλοποιήσει.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *