Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Παράταση υποβολής αιτήσεων έως στις 30 Δεκεμβρίου 2022

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ» του Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού-Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση » του Ε.Π. Πελοπόννησος ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερομένους ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παρατείνεται έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Εκπροσωπείς κάποιον φορέα ή σύλλογο; Είσαι επαγγελματίας;  Πρότεινε ανάγκες, προβλήματα και ευκαιρίες για τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας ενημερώνει ότι η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. υλοποιεί το πρόγραμμα LEADER, από το 1996 στην Ανατολική Πελοπόννησο και το διάστημα αυτό βρίσκεται σε διαβούλευση με τους φορείς και τον τοπικό πληθυσμό, ενόψει σχεδιασμού και υποβολής φακέλου υποψηφιότητας για το νέο πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι να συζητηθούν, αναδειχθούν και καταγραφούν οι ανάγκες, οι ευκαιρίες και τα προβλήματα της περιοχής εφαρμογής, καθώς έτσι θα προκύψουν προτάσεις και δράσεις του προγράμματος LEADER για την προγραμματική περίοδο 2023-2027.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της διαβούλευσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr για να συμπληρώσετε τα ερωτηματολόγια.

ΑΑΔΕ: ΔΈΣΜΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΏΝ, ΘΥΡΊΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΉΤΩΝ ΈΩΣ 18 ΜΉΝΕΣ
Αντιμέτωποι με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων, ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων για χρονικό διάστημα έως και 18 μήνες βρίσκονται όσοι ελέγχονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα “μαύρου χρήματος” και οικονομικά εγκλήματα. Μάλιστα η δέσμευση γίνεται χωρίς προηγούμενη κλήση του καθ’ ου ή τρίτου και δεν είναι απαραίτητο να αναφέρει συγκεκριμένο λογαριασμό, τίτλο, χρηματοπιστωτικό προϊόν, θυρίδα, κινητό ή ακίνητο περιουσιακό στοιχείο. Με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ διευκρινίζονται διατάξεις του νέου νόμου 4995/2022 οι οποίες ισχύουν αναδρομικά από τις 18 Νοεμβρίου 2022.

ΝΈΟΥΣ ΚΑΝΌΝΕΣ ΣΕ ΕΠΊΠΕΔΟ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΊΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΧΆΡΤΙΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΏΝ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε νέους κανόνες σε επίπεδο ΕΕ για να μειωθούν οι πλαστικές και χάρτινες συσκευασίες, μέσω της επαναχρησιμοποίησης ή ανακύκλωσής τους. Κατά μέσο όρο, κάθε Ευρωπαίος παράγει ετησίως σχεδόν 180 κιλά απορριμμάτων συσκευασιών. Η προτεινόμενη αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασιών έχει τρεις κύριους στόχους. Πρώτον, τη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων συσκευασιών, τον περιορισμό των περιττών συσκευασιών και την προώθηση λύσεων για την επαναχρησιμοποίησή τους. Δεύτερον, να είναι ανακυκλώσιμες όλες οι συσκευασίες στην αγορά της ΕΕ με οικονομικά βιώσιμο τρόπο έως το 2030. Και τρίτον, τη μείωση της ανάγκης για πρωτογενείς φυσικούς πόρους και τη δημιουργία μιας αγοράς δευτερογενών πρώτων υλών που λειτουργεί εύρυθμα, αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών στις συσκευασίες μέσω υποχρεωτικών στόχων.

ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο “Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις”, ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης των διατάξεων. Με τις ρυθμίσεις που εισάγονται για συζήτηση στη Βουλή, θεσπίζονται οι δράσεις στεγαστικής πολιτικής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης και αφορούν συγκεκριμένα: Το πρόγραμμα “Σπίτι μου” για τη χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Την Κοινωνική Αντιπαροχή που συνίσταται στην αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου για εξασφάλιση ποιοτικής κατοικίας με χαμηλό ενοίκιο. Το πρόγραμμα “Κάλυψη” για τη μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών και την διάθεσή σε ωφελούμενους νέους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τη δράση “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” μέσω της οποίας επιδοτείται η ανακαίνιση ιδιωτικών κατοικιών προκειμένου να διατεθούν στη συνέχεια για μίσθωση.

ΑΑΔΕ: “ΠΑΡΆΘΥΡΟ” ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΧΡΕΏΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΊΑ ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΈΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΊ ΣΤΟ ΝΌΜΟ ΚΑΤΣΈΛΗ
Νέες διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με την απαλλαγή του οφειλέτη από το υπόλοιπο των οφειλών του, τα οποία ρυθμίζονται δυνάμει δικαστικής απόφασης στο πλαίσιο του ν. 3869/2010, πιο γνωστού ως “νόμος Κατσέλη”, δίνονται με την απόφαση Ε. 2083 /07-12-2022 του διοικητή της ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή ξεκαθαρίζει το τοπίο για την απαλλαγή του οφειλέτη από το υπόλοιπο των χρεών του στη Φορολογική Διοίκηση, αλλά για τις περιπτώσεις που χάνεται η απαλλαγή, “αναβιώνουν” τα χρέη και ενεργοποιείται η διαδικασία πλειστηριασμού της κύριας κατοικίας. Η εγκύκλιος αποσαφηνίζει τις προϋποθέσεις, που όταν συντρέχουν, ενεργοποιείται η δυνατότητα που δίνει η νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, ο δανειολήπτης-οφειλέτης απαλλάσσεται από το υπόλοιπο των οφειλών, μετά την παρέλευση της ρύθμισης της τριετίας που θα συμπληρώσει, κι εφόσον έχει τηρήσει με συνέπεια την ορισθείσα από το δικαστήριο ρύθμιση προς όλους τους πιστωτές – τράπεζες.

Από 23 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου, λόγω εορτών, δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, λόγω εορτών.

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το 2023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *