Γιώργος Γαβρήλος: Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης να διατεθούν με άλλο τρόπο (βίντεο)

Στην Έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ βρέθηκε ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εργατολόγος Γιώργος Γαβρήλος ενώ σήμερα μίλησε στην εκπομπή “Κάτω από τ’ Αυλάκι” και στον Ίωνα Ξυπολιά επισημαίνοντας ότι μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν θα έχει πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης .

Παράλληλα -μεταξύ άλλων- μίλησε και για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει οι Τράπεζες να ξεκινήσουν τον δανεισμό.

Επίσης αναφοροκά με την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ ο κ. Γαβρήλος αναφέρει:

Με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία των μικρών επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Άργους, στα πλαίσια της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2022, για την Ακρίβεια και την Κατανάλωση. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ, κ. Γεώργιος Λεχουρύτης. Ακολούθησε συζήτηση και χωρίς αμφιβολία διατυπώθηκε το αίτημα για μια άλλη πολιτική. Οι έμποροι θέλουν τη στήριξη της πολιτείας, για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους και τις θέσεις εργασίας. Δικαιολογημένα, διαμαρτύρονται για τα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, για την ανυπαρξία μέριμνας αντιμετώπισης των συσσωρευμένων χρεών τους, αλλά και για έλλειψη πολιτικών από την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να ενισχύσουν την ρευστότητά τους με χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους.

Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω, με την τοποθέτησή μου, κάποιες σκέψεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη στήριξη της κατανάλωσης, διέξοδος για τον εμπορικό κόσμο και για τους καταναλωτές: Δραστική μείωση των λογαριασμών, μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα. Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και επιβολή πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού, όπως έγινε στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Επιβολή πλαφόν στην τιμή της λιανικής, στο περιθώριο κέρδους των παρόχων και διατίμηση στην τιμή του φυσικού αερίου. Προστασία των ευάλωτων καταναλωτών. Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, κατάργησή του στο αγροτικό πετρέλαιο. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης στο 6%. Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Ενεργοποίηση Μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε ετήσια βάση, για μισθούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις. Επαναφορά της 13ης σύνταξης (πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα επόμενα κλιμάκια). Αύξηση αφορολόγητου ορίου στα 10.000 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός για επιχειρήσεις. Προστασία πρώτης κατοικίας, αγροτικής γης και επαγγελματικής στέγης.

Ένα σύνολο ολοκληρωμένων και κοστολογημένων προτάσεων με μοναδική έγνοια τη στήριξη της κοινωνίας και των μεσαίων στρωμάτων και όχι τον υπερπλουτισμό των λίγων φίλων και ισχυρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *