Στην αδελφοποιημένη με την Καλαμάτα πόλη του West Torrens της Αυστραλίας ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Το Δημαρχείο της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα πόλης της Αυστραλίας West Torrens επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος όπου έτυχε θερμής υποδοχής στην είσοδο του από τον Δήμαρχο Μάικλ Κόξον και τη Δημοτική Σύμβουλο του West Torrens, Ελισάβετ Παπανικολάου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη του West Torrens θυμίζει Ελλάδα, καθώς 1 στους 6 κατοίκους της είναι Έλληνες, με το Ελληνικό στοιχείο να είναι έντονο σε κάθε σημείο της αυστραλιανής πόλης.
Μετά την ξενάγηση του κ. Βασιλόπουλου στο Δημαρχείο από τον κ. Κόξον, ακολούθησε συνομιλία μεταξύ των δύο Δημάρχων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, για θέματα τουρισμού και παιδείας, αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές σε Αυστραλία και Ελλάδα.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ οικείο κλίμα αφού μεταξύ των δύο Δημάρχων έχουν αναπτυχθεί φιλικοί δεσμοί από τη συνάντησή τους στην Καλαμάτα το 2019 κι έκτοτε έχουν συχνή τηλεφωνική επαφή.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και δεξίωση προς τιμήν του Δημάρχου Καλαμάτας σε χώρο του Δημαρχείου του West Torrens της πολιτείας Νότιας Αυστραλίας. Στον χαιρετισμό του ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τους οικοδεσπότες για τη θερμή φιλοξενία, τονίζοντας ότι η φιλία που υπάρχει μεταξύ των δύο πόλεων μπορεί να ενδυναμωθεί και άλλο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι του West Torrens, ο Επίσκοπος Σινώπης Σιλουανός, ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Αγ. Γεωργίου Thebarton, π. Διογένης Πατσούρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Νότιας Αυστραλίας Μάρθα Ιωαννίδου, ο Αντιπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Παρασκευάς Σωτηρόπουλος, μέλη των Ελληνικών συλλόγων, Έλληνες επιχειρηματίες και πολλοί Μεσσήνιοι και Έλληνες. Επίσης, η Γερουσιαστής του κόμματος SA BEST Κωνσταντίνα Μπονάρου και η Γερουσιαστής του Εργατικού Κόμματος Ειρήνη Πνευματικού.

312657027 483685586854856 1882663876414352374 n

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Δημάρχου Καλαμάτας στην Αυστραλία γνωρίζει μεγάλη δημοσιότητα. Ο κ. Βασιλόπουλος και στο West Torrens μίλησε σε τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα, προβάλλοντας την Καλαμάτα, ενώ συνέντευξη παραχώρησε και στην εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας».   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *