Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

1Ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΊΑΣ “PELOPONNESE FOOD STORIES” ΣΤΟ ΠΑΡΆΛΙΟ ΆΣΤΡΟΣ
Σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Ανοικτό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: “PELOPONNESE FOOD STORIES” Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού. Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά Περιφερειακή Ενότητα, η οποία θα λειτουργεί ως κόμβος (Λακωνία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία), θα λάβει χώρα ένα σύνολο δράσεων με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που αυτές καταλαμβάνουν διαχρονικά.
Η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παράλιο Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας – ΠΕ Αρκαδίας, την Παρασκευή 26 Αυγούστου σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.
Όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

30 – 31 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΔΙΉΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΉ ΕΜΠΟΡΊΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΊΠΟΛΗ
Συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα
Μια μεγάλη διήμερη γιορτή για την επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό θα είναι οι «Λευκές Νύχτες» της Τρίπολης που θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Αυγούστου.
Την Τρίτη 30 Αυγούστου, νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρα γνωστοί Dj’s θα παίζουν μουσική, από την πλατεία Πετρινού και την Πλατεία Βαλτετσίου, σε όλη την πόλη.
Την Τετάρτη 31 Αυγούστου νωρίς το βράδυ ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος με τον Γιώργο Κακοσαίο και την Κατερίνα, που προσκάλεσε ο Δήμος Τρίπολης, σε μια μοναδική συναυλία στην πλατεία Πετρινού. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Δήμος Τρίπολης, Επιμελητήριο Αρκαδίας, Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, Σύλλογος Καφέ-Εστιατόρων Αρκαδίας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ), Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

ΑΠΌΦΑΣΗ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΊΛΗΨΗ ΤΩΝ ΙΚΕ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΈΣ ΜΟΡΦΈΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΏΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΊΕΣ ΥΠΟΒΆΛΛΕΤΑΙ ΕΤΉΣΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΌ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΌ
Δημοσιεύθηκε η Α.1113/2022 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ όσον αφορά στη συμπερίληψη των ΙΚΕ στις νομικές μορφές των εταιρειών, για τις οποίες υποβάλλεται ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό του άρθρου 65Α του ν.4174/2013 (Α’ 170). Οι διατάξεις της απόφασης αφορούν τις εταιρείες και επιχειρήσεις, για τις οποίες υποβάλλεται ετήσιο φορολογικό πιστοποιητικό του άρθρου 65Α του ν.4174/2013, καθώς και τους ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και τις ελεγκτικές εταιρείες.

E-ΠΑΡΆΒΟΛΟ: ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΊΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ
Εγχειρίδιο που απευθύνεται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις για την έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) και κωδικού πληρωμής του. Το Εγχειρίδιο με τις Οδηγίες Χρήσης για το e-παράβολο περιγράφει αναλυτικά βήμα- βήμα τη διαδικασία για τη Δημιουργία – ηλεκτρονική Πληρωμή – Κατάθεση του παραβόλου στο φορές για τον οποίο εκδόθηκε.
Αναλυτικά η σχετική παρουσίαση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 50 ΜΕΡΕΣ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022
Σε νομοθετική ρύθμιση για την παράταση των προθεσμιών διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων νομικών προσώπων για το έτος 2022 θα προσχωρήσει, σύντομα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε χθες το υπουργείο, με ανακοίνωσή του «λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας». Ειδικότερα, η προθεσμία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α΄ 104), του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α΄ 86) και του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 (Α΄ 91) θα παραταθεί για 50 ημερολογιακές ημέρες. Επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ, παρατείνονται αναλόγως.

MyPhoto.gov.gr: ΤΈΛΟΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΈΣ ΣΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ
Έρχονται οι ψηφιακές φωτογραφίες στο myPhoto.gov.gr και θα αφορούν σε όλα τα κρατικά έγγραφα όπου απαιτείται φωτογραφία και θα διευκολύνει επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και πολίτες, καθώς δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση. Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto, κάθε φυσικό πρόσωπο θα έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει, να ανακτήσει και να χρησιμοποιήσει περαιτέρω τις ψηφιακές φωτογραφίες προσώπου του και οπτική απεικόνιση της ιδιόχειρης υπογραφής του. Το ψηφιακό αρχείο της οπτικής απεικόνισης της ιδιόχειρης υπογραφής κάθε φυσικού προσώπου θα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά κατά τη διαδικασία έκδοσης και ανανέωσης διπλώματος οδήγησης. Η είσοδος στην ψηφιακή υπηρεσία θα πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (TAXISnet).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *