ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ : Μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εξιχνιάστηκε από το Λιμενικό Σώμα

Στη σύλληψη έξι ατόμων, προέβησαν χθες το βράδυ, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.

Όρμος Πολεμάρχας Δήμου Επιδαύρου


Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Πολεμάρχας Επιδαύρου Αργολίδας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 35, 36, 38, 74 και 65 ετών, είχαν προβεί στην ανάσυρση αρχαίων αντικειμένων από τη θάλασσα, με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet-ski), καταδυτικού εξοπλισμού και ειδικού μηχανισμού ανίχνευσης μετάλλων, κατά παράβαση του Ν. 3028/2002 περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Οι συλληφθέντες κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα στο Λιμεναρχείο Αρχαίας Επιδαύρου και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Από το πρωί γίνονται ενδελεχείς έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων , τόσο σε περιοχές του δήμου Επιδαύρου , όσο και εκτός Αργολίδας.

Από τις έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων στο Λυγουριό

Για τον προσδιορισμό της αξίας των αντικειμένων, που βρέθηκαν θα υπάρξει εκτίμηση από στελέχη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν:

-δέκα αρχαία αντικείμενα,
-δύο ΙΧ οχήματα,
-ένα ΙΧ φορτηγό,
-ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet-ski),
-ένα τρέιλερ μεταφοράς,
-ένας μηχανισμός ανίχνευσης μετάλλων,
-μια συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer)
και σχετικός καταδυτικός εξοπλισμός.

Μονή Παναγίας Πολεμάρχας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *