Εορτάστηκε η 200η Επέτειος της Μάχης των Δολιανών

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες Κυριακή 23 Μαΐου η 200η Επέτειος της Ιστορικής Μάχης των Δολιανών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης, ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Μανώλης Σκαντζός, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και οι Επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δολιανών. Ακολούθησε συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων όπου ψάλει η επιμνημόσυνη δέηση και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον δάσκαλο κ. Παναγιώτη Μπουζιόπουλο.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και εξωτερικοί χώροιΣτη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στο ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο Δολιανών «Το Ταμπούρι του Νικηταρά».
Ευχαριστούμε πολύ τους υπαλλήλους του Δήμου μας και όλους όσους εργάστηκαν ώστε να προετοιμαστεί το χωριό για την εορταστική εκδήλωση.
Ο άνισος αλλά τελικά νικηφόρος αγώνας των Επαναστατημένων Ελλήνων απέναντι στον τουρκικό ζυγό και η αναπτέρωση του ηθικού των Ελλήνων μνημονεύεται ακόμη και σήμερα. Οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους αγωνιστές που πάλεψαν ώστε να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1821!

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΙΣΤΟΡΙΚΟ και ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ <<Το Ταμπούρι του Νικηταρά>> ÛANA CAL MUSEUM of DOLIANA HISTORICAL Nikitara's Bulwark"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *