Εορτάστηκαν τα 200 χρόνια από τη Μάχη των Βερβένων

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, κ. Γιώργος Καμπύλης αναφέρει:

Φέτος ο εορτασμός της μάχης των Βερβένων εδραιώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Κοινότητα των Βερβένων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Στις 18 Μαΐου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την νικηφόρο μάχη που έδωσαν οι επαναστατημένοι Έλληνες στα Βερβενα απέναντι στον Τουρκικό στρατό ανοιγοντας τον δρόμο για την Άλωση της Τριπολιτσάς. Μία μάχη που σε συνδυασμό με τις νίκες στα Δολιανά και στο Βαλτέτσι αναπτέρωσαν το ηθικό των Ελλήνων.
Τα χωριά της Αρκαδίας διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας.
Η ανδρεία που έδειξαν οι αγωνιστές μας, οι πολεμιστές μας γεμίζει με υπερηφάνεια για την αγωνιστικότητά τους, την τόλμη τους.

Δυστυχώς λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό περιορισμούς.
Πάραυτα ο περιορισμός των εκδηλώσεων ουδόλως απαξιώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές του 1821.
Τώρα πιο πολύ από ποτέ, οφείλουμε να έχουμε εθνική ενότητα, εθνική ομοψυχία. Να διδαχθούμε από τους αγώνες και τον ηρωισμό των προγόνων μας.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και μνημείο
Μπορεί να είναι εικόνα τοίχος από τούβλα και εξωτερικοί χώροι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *