Κυριάκος Πιερρακάκης: Εξετάζουμε τη χρονομέτρηση της μετακίνησης για τις αγορές των καταναλωτών

«Λελογισμένη» χαρακτήρισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης την αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Όπως τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι, καταγράφηκε αύξηση στα SMS κατά 13% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την προπερασμένη. «Η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη» δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης. «Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hot spots στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά, όπως για παράδειγμα η οδός Ερμού ή κάποια άλλα σημεία είχαν μεγάλες πυκνότητες κίνησης. Οπότε αυτή είναι κυρίως η εικόνα παρά μια γενικευμένη αυξημένης κίνησης».

Στο μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης δεν άφησε κανένα περιθώριο στο ενδεχόμενο να εφαρμοστεί «κόφτης» στα γραπτά μηνύματα σχετικά με τις μετακινήσεις. «Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι ισοδύναμο του χαρτιού» είπε και ξεκαθάρισε ότι «εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της επικράτειας χρησιμοποιεί χαρτί, εξ αρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς “κόφτης” δεν θα μπει». Ο υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι «για να μπορούσες να βάλεις ένα σύστημα το οποίο θα είχε τέτοιας φύσεως “κόφτη” θα έπρεπε όλη η Επικράτεια να είχε SMS».

Όπως πάντως ανέφερε «μπορεί να υπάρξουν κι άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο, το συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης. Όταν θα είναι έτοιμο, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε». Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξετάζει πολλά σενάρια, προτάσεις και λύσεις σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα, μεταξύ των οποίων υπάρχει κι αυτή η υπόθεση να υπάρχει δηλ. ενός είδους χρονομέτρηση της μετακίνησης για τις αγορές των καταναλωτών. «Εξετάζουμε πολλά πράγματα, θα δούμε και ποια είναι η συνθήκη κι η επιδημιολογική καμπύλη και θα αξιολογηθούν» επεσήμανε ο υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *