Η ΕΟΔ Αργολίδας με drone και σκύλο συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό αγνοούμενου στην Αρκαδία

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας αναφέρει:

Την Κυριακή 11/10/2020 δεχτήκαμε κλήση από Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ΑΡΚΑΔΙΑΣ να λάβουμε μέρος στην αναζήτηση ενός συμπολίτη μας ο οποίος αγνοείται από το πρωί της Παρασκευής στο χωριό ΚΑΚΟΥΡΑΪΚΑ έξω από τη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Στο κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν άμεσα από την Ε.Ο.Δ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ο Δημήτριος Καρυοφύλλας υπεύθυνος DRONE και χειριστής του στο τμήμα έρευνας και τεχνολογίας και ο υπεύθυνος του τμήματος σκύλων έρευνας και χειριστής Δουμένης Ιερόθεος με τον ΔΙΑ.

Στην έρευνα συμμετείχαν η ΕΜΑΚ με ένα ακόμη σκύλο, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ καθώς και 3 μέλη της Ε.Ο.Δ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ και τους ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Δυστυχώς η έρευνα σταμάτησε λόγω της δυνατής βροχής και δεν έφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τον αγνοούμενο ο οποίος δεν εντοπίστηκε. Συμφώνα με τους χειριστές του DRONE και του ΔΙΑ ,Οι εκτάσεις ήταν μεγάλες και κάποιες φορές δύσβατες. Ερευνήθηκε η περιοχή ακτίνα περίπου 1.800μ. Το DRONE σάρωσε τις εκτάσεις από ψηλά και έγινε επανέλεγχος στα βίντεο και στις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Ο ΔΙΑΣ ερεύνησε έτσι όπως έπρεπε στις δύσβατες περιοχές αλλά και σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ποτάμια και σημεία όπου δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση από ανθρώπους.

Σήμερα (χθες) Τετάρτη 14/10/2020 και ώρα 14:00 από την Ε.Ο.Δ. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ενημερωθήκαμε ότι ο αγνοούμενος βρέθηκε σώος και αβλαβής περίπου 4χλμ έξω από το χωριό σε μια στάνη. Τέλος καλό όλα καλά. Παρακαλούμε όλους για οτιδήποτε συμβεί καλέστε μας αμέσως μην αφήνετε να περάσουν οι μέρες. Κάθε λεπτό που περνάει είναι σημαντικό.

Οι σκύλοι και τα πτητικά μέσα πρέπει να μπουν πρώτα στα πεδία των ερευνών. Ευχαριστούμε τους χορηγούς του ΔΙΑ ANIMALWORLD στην Τρίπολη που καλύπτει τις τροφές του και διάφορα άλλα για την εκπαίδευση του καθώς και τα πρατήρια υγρών καυσίμων AVIN – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΑΡΠΕΤΖΟΥ όπου κάλυψαν τα καύσιμα για να μεταβεί ο ΔΙΑΣ και ο χειριστής του στην έρευνα. Είμαστε δίπλα σας. Εκπαιδευόμαστε συνεχώς και γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα τόσο για το καλό το δικό μας όσο και των συνανθρώπων μας. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *