Τραγωδία στη Νέδα: Κατέληξε ο 4χρονος που έπεσε σε χαράδρα με τον πατέρα του


Τραγική κατάληξη είχε στην Ηλεία η πεζοπορία στην οποία συμμετείχε ένας 4χρονος από τη Γερμανία μαζί με τον πατέρα του στο φαράγγι της Νέδας, στην περιοχή Στόμιο του δήμου Ζαχάρως Ηλείας. Ο πατέρας του διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

“Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου 2025, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για διάσωση ενός άνδρα και ενός ανήλικου, πλησίον των καταρρακτών Νέδα, στην περιοχή Στόμιο του δήμου Ζαχάρως Ηλείας.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 18 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κρεστένων και Κυπαρισσίας, της 16ης ΕΜΟΔΕ, της ορειβατικής ομάδας της 6ης ΕΜΑΚ, καθώς και της ομάδας «ΙΚΑΡΟΣ» (DRONE) της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Ελλάδας, ενώ κινητοποιήθηκε ελικόπτερο του ΓΕΕΘΑ. 

Με συντονισμένες ενέργειες, οι Πυροσβέστες εντόπισαν έναν σοβαρά τραυματισμένο ανήλικο, τον προσέγγισαν και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. που τον μετέφερε σε προσβάσιμο σημείο από όπου και επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο του ΓΕΕΘΑ. Το ελικόπτερο τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου 2025.”

Το ελικόπτερο μετέφερε τον 4χρονο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

φωτο: ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *