Μετά από 25 λεπτά αγώνα τα Χανιά πάγωσαν το Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας όταν απέκτησαν το προβάδισμα με την κεφαλιά του Μανουσάκη, με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι επίσης του Μπορταγκαράι και να καταλήγει στα δίχτυα από την εκτέλεση φάουλ του Λιάτσου.
Ωστόσο ο Μορέιρα εξελίχθηκε στον πρωταγωνιστή για την Καλαμάτα, ισοφαρίζοντας αρχικά στο 40ό λεπτό και στη συνέχεια στο 47’με μια βολίδα εκτός της περιοχής βρήκε τα δίχτυα του ανύμπορου να αντιδράσει Καλογεράκη που μάλλον “τυφλώθηκε” από τον απογευματινό ήλιο κι έχασε την οπτική επαφή με τη μπάλα, ολοκλήρωσε την ανατροπή του σκορ.
Ο σκόρερ της Καλαμάτας και στις δύο φάσεις ήταν εντελώς αφύλακτος από την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Τα Χανιά έκαναν την όγδοη ήττα τους σε δέκα παιχνίδια και αν δεν ενισχυθούν κατά την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο για να ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα τότε θα είναι “αγκαλιά” με την χαμηλότερη κατηγορία.
6’ Απειλούν τα Χανιά με τον Λιάτσο να σουτάρει και τον Στρούγγη ν’ αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.
15′ Ο Μορέιρα σουτάρει από μακριά, η μπάλα καταλήγει δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του Καλογεράκη.
25’ (0-1) Φάουλ του Λιάτσου, ο Μανουσάκης βάζει την κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει και στον Μπορταγκαράι και καταλήγει στα δίχτυα στα Χανιά.
40’ (1-1) Ο Παμλίδης σουτάρει απέναντι στην άμυνα των Χανίων, ο Καλογεράκης πέφτει στη γωνία του και αποκρούει και στην επαναφορά ο ξεχασμένος από τους αμυντικούς Μορέιρα ισοφαρίζει.
47’ (2-1) Ο Βαλεριάνος πασάρει στον Μορέιρα, ο οποίος ανενόχλητος εκτός περιοχής σουτάρει με δύναμη, με τον Καλογεράκη να μη μπορεί ν’ αντιδράσει και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.
63′ Κόρνερ του Ντιγκινί, ο Μπακαγιόκο κάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Καλογεράκη
69′ Ο Προβυδάκης εκτελεί φάουλ, ο Κότσαρης διώχνει στο “Γ” της εστίας του τη μπάλα σε κόρνερ
77′ Σουτ απο τον Κυριακίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.
Ο προπονητής των Χανίων, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά την ήττα της ομάδας του στην Καλαμάτα, αναδεικνύοντας τα λάθη που οδήγησαν σε αυτήν την αρνητική έκβαση.

«Στο παιχνίδι αυτό, θα μπορούσαμε εύκολα να είχαμε τελειώσει με σκορ 1-1. Γνωρίζουμε ότι δεχθήκαμε γκολ γιατί κάναμε λάθη και, όπως έχω επαναλάβει, σε αυτό το επίπεδο, τα λάθη κοστίζουν. Όταν ανταγωνίζεσαι ισχυρές ομάδες, η τιμωρία είναι ακόμη πιο αυστηρή. Αν αυτή είναι η ταυτότητα της ομάδας μας, τότε είναι δύσκολο να αναμένουμε περισσότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προσπαθήσουμε να νικήσουμε ομάδες που μας ξεπερνούν στη βαθμολογία.
Θεωρώ ότι η Καλαμάτα δεν ήταν ανώτερη σε τομείς του παιχνιδιού, αλλά η ήττα ήρθε λόγω δικών μας λαθών. Πρέπει να διατηρούμε το επίπεδο που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν απλοί και χωρίς λάθη. Αν επιθυμούμε να προχωρήσουμε, πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στη δομή της ομάδας και να υπάρξει ενίσχυση. Διαφορετικά, οι επιτυχίες θα είναι δύσκολες να επιτευχθούν».
Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)
Βοηθοί: Κακαφώνης (Αχαΐας)-Μπάλας (Τρικάλων)
4ος διαιτητής: Ρούτσης (Κορινθίας)
Καλαμάτα (Δημήτρης Σπανός): Κότσαρης, Ουές (72′ Βασιλαντωνόπουλος), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Πίρινεν (46’ Μπακαγιόκο), Κατάλντι, Μορέιρα, Γρίβας (46’ Αλκαράνιας), Παμλίδης (84’ Τσελεπίδης), Μόρσεϊ, Ντιγκινί (86’ Αλβες)
Χανιά (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καλογεράκης, Προβυδάκης, Γκοράνοφ, Μπορταγκαράι (86’ Πινακάς), Μπάτζιος, Μουνάφο (63′ Κωστανάσιος), Κυριακίδης, Λεμονής, Λιάτσος (75′ Παχής), Μανουσάκης, Δασκαλόπουλος (63′ Μάλτσι)

