Οι αγώνες δρόμου Run Greece έρχονται στο Ναύπλιο την Κυριακή 21 Απριλίου

Με την πεποίθηση ότι το Ναύπλιο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των αγώνων Run Greece δόθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου για τη δεύτερη στάση της φετινής περιόδου στις 21 Απριλίου.

 Η εκκίνηση της διοργάνωσης δόθηκε στο εμβληματικό Βουλευτικό, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων και με το βάρος της ιστορίας που γέμιζε την αίθουσα.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σιδέρης, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου,  Θανάσης Πανουσόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κώστας Βινατσέλας, μίλησαν για τη διοργάνωση που θα βγάλει στους δρόμους δρομείς όλων των ηλικιών.

“Καλωσορίζουμε το Run Greece στην πόλη μας. Στόχος μας δεν είναι απλά να κάνουμε έναν ακόμη αγώνα. Δε μας καλύπτει οι πολίτες απλά να τρέξουν μια μέρα. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε αθλητική συνείδηση. Να μοιράσουμε χαμόγελα και χαρά. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους συμμετέχοντες. Τους περιμένουμε στο Ναύπλιο και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα γίνει ένας εξαιρετικός αγώνας.  Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ”, είπε ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Ορφανός.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιάκωβος Πετσούλας τόνισε: “Οι αγώνες Run Greece είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των δρομέων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για τη σειρά αγώνων που έδωσε σπουδαία ώθηση στο δρομικό κίνημα και συνέβαλε στη ραγδαία εξέλιξη του. Οι αγώνες Run Greece μπαίνουν από φέτος σε νέα εποχή! Με νέες πόλεις στο πρόγραμμα τους, νέο ύφος, μεγαλύτερη δυναμική και νέα αισθητική. Παράλληλα αναβαθμίζουν τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους των ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές των πόλεων και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω τις τοπικές και τις Περιφερειακές αυτοδιοικήσεις, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει.

Το Run Greece είναι από τα πιο σημαντικά δρομικά γεγονότα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο διοικητικό συμβούλιο που είναι εδώ και τον πρόεδρο της ΕΑΣ  που βοηθηθούν να γίνει μεγάλος ο αγώνας.  Θέλουμε να κάνουμε μαζικό το γεγονός και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Στόχος μας είναι να έχουμε 2.000 δρομείς. Να γεμίσουμε το Ναύπλιο με χαμόγελα.  Το Run Greece στο Ναύπλιο το φέραμε για να πετύχει και θα πετύχει”.

Μάλιστα, ο κ. Πετσούλας,  έκανε γνωστό πως οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και οι αθλητές και αθλήτριες σωματείων θα πληρώνουν 5 ευρώ. Παράλληλα θα δοθούν από 10 δωρεάν συμμετοχές σε όλα τα σχολεία για παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Βασίλης Σιδέρης, είπε: “Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το αίτημα του ΣΕΓΑΣ για διοργάνωση του αγώνα στο Ναύπλιο. Η Περιφέρεια έχει αποδείξει πως στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό. Σκοπός η διάδοση της ολυμπιακής ιδέας. Το Ναύπλιο είναι ιστορική πόλη και θέλουμε αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός.

Χαιρόμαστε για την άνθιση του δρομικού κινήματος και ελπίζω πως στις 21 Απρίλιου θα εκπλήξουμε από τη διοργάνωση και τις συμμετοχές, επιβεβαιώνοντας την αξία του τρεξίματος”.

Ο ενταταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Θανάσης Πανουσόπουλος, είπε:

“Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Η διοργάνωση αποτελεί σπουδαία ευκαιρία να αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης μας. Η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή θα καταστήσει τον αγώνα μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Την Παρασκευή η πρωταθλήτρια των 400 μ. Μαρία Μπελιμπασάκη θα έρθει στην πόλη και θα επισκεφτεί τα σχολεία θα μιλήσει στα παιδιά για τον αγώνα και για τη σημασία της άθλησης.”.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κώστας Βινατσέλας, δήλωσε:

“Είναι πολύ σημαντικό για την περιφέρεια μας να έρχονται τέτοιοι αγώνες, που βοηθούν στην ανάπτυξη των σωματείων μας. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε την ιστορικότερη και ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στο ρόλο που έχει το Ναύπλιο και ο καθένας από την πλευρά του να συμβάλει στην επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα”.

Το λόγο πήρε και ο τεχνικός σύμβουλος του αγώνα, Νότης Παπούλιας, που αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα και τόνισε μεταξύ άλλων, πως η διαδρομή είναι πιστοποιημένη και οι επιδόσεις των αθλητών μετρούν στο ranking.

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν η β΄ ειδική γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βούλα Παχατουρίδου, το μέλος του συμβουλίου Γιάννης Μπόλας, ο γενικός γραμματέας της ΕΑΣ Αναστάσιος Φουντούκος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων Γιώργος Φραγκιουδάκης, η αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Σοφία Ξύδη, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Ραφαήλ Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Χρήστος Γκούμας, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ναυπλιέων Άτζυ Παναγιωτακοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων Γιάννης Μανώλης, εκ μέρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου ο κ. Γιάννης Μουστακόπουλος, ο Διοικητής της τροχαίας Ναυπλίου Αστυνόμος Α` Κωνσταντίνος Θάνος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριος Σιδέρης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλειος Πολύδωρας και διάφοροι φίλοι του δρομικού κινήματος.

Το Run Greece “Ναύπλιο 2024” διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περ. Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ναυπλιέων και με μεγάλο χορηγό την ERGO.

Οι Αγώνες Δρόμου 5χλμ, 10χλμ και ο παιδικός αγώνας, έχουν εκκίνηση και τερματισμό επί της Ακτής Μιαούλη, στο ύψος της Πλατείας Φιλελλήνων, στο Λιμάνι του Ναυπλίου. Οι διαδρομές 5χλμ και 10χλμ, είναι πιστοποιημένες με βάση τους διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές. Η εκκίνηση του αγώνα 10χλμ. δίνεται την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 10.00πμ, η εκκίνηση των 5χλμ. δίνεται την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11.30πμ και του παιδικού αγώνα στις 11.35πμ. Οι διαδρομές απόστασης 5χλμ και 10χλμ (τμήμα της είναι και ο παιδικός αγώνας 1χλμ), είναι οι εξής:

Εκκίνηση επί της Ακτής Μιαούλη, στο ύψος της Πλατείας Φιλελλήνων με κατεύθυνση προς Νέα Κίο και μετά τον κυκλικό κόμβο μπαίνουν στην Ναυπλίου – Νέας Κίου για τα επόμενα 2 χλμ. Στο Ύψος της οδού Ποσειδώνος και πριν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής κάνουν αναστροφή και επιστρέφουν από τον ίδιο δρόμο στην Ακτή Μιαούλη όπου και τερματίζουν. Οι δρομείς του Αγώνα 10χλμ κάνουν δύο στροφές, ενώ οι δρομείς του Αγώνα 5χλμ μία στροφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *