Έρχεται Grand Prix της Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα – Πίστα στη Μεσσηνία!

Σε περιοχή ανάμεσα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη και κοντά στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας αναμένεται να έχει δημιουργηθεί μέχρι το 2028 υπερσύγχρονη πίστα ικανή να φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφερειακή Αρχή Πτωχού είναι ήδη σε επικοινωνία με την Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και την Αμερικανική Εταιρεία (Liberty) που διαχειρίζεται την Φορμουλα 1 (υπήρξε πρόσφατα συνάντηση στο Παρίσι, έδρα της FIA).

Ο Περιφερειάρχης ικανοποιημένος αρχικώς από την συνάντηση φέρεται να δήλωσε “… έχω υποσχεθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει Περιφέρεια πρότυπο και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχει κατασκευαστεί υπερσύγχρονη πίστα στη Μεσσηνία και αναμένεται να διεξαχθεί Grand Prix από την πρώτη κιόλας χρονιά που αυτή θα ολοκληρωθεί …”

Το νέο δεν άρεσε και τόσο σε άλλους Περιφερειάρχες της χώρας τους οποίους αιφνιδίασε η κίνηση Πτωχού να διεκδικήσει ένα τόσο σημαντικό ετήσιο γεγονός που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και παρακολουθούν δισεκατομμύρια τηλεθεατές, ωστόσο ισχυρή είναι η στήριξη Μητσοτάκη αλλά και Σαμαρά στο εγχείρημα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αμήχανοι από την εξέλιξη, αναφέρουν ότι σκέπτεται ο κ. Κασσελάκης να ζητήσει διεθνείς παρατηρητές καθώς δεν εμπιστεύεται ότι η FIA μπορεί να διοργανώσει Grand Prix υπό αδιάβλητες διαδικασίες. Αναμένουμε περισσότερα το επόμενο διάστημα…

Καλό μήνα σε όλους..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *