Τρίπολη: Απεργιακή κινητοποίηση και πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη

Πορεία και απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την 28η Φεβρουαρίου στην αρκαδική πρωτεύουσα με αφορμή την θλιβερή επέτειο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Με βαθιά συγκίνηση και οργή φορείς, εργαζόμενοι, μαθητές και συνταξιούχοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία πέτρινου ώστε να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το ατύχημα στα Τέμπη που πήρε μαζί του 57 νέους ανθρώπους.

Οι διαδηλωτές κρατώντας συνθήματα όπως “δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος και πάνω από την ανθρώπινη ζωή” φώναξαν για αυτές τις χαμένες ζωές.

Οι ομιλητές εκτός από το δυστύχημα στα Τέμπη αναφέρθηκαν και στην ακρίβεια που έχει παγιωθεί στη χώρα μας ζητώντας άμεσες αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων ενώ στα πανό που κρατούσαν ανέφεραν ότι «με βάουτσερ και pass δε βγαίνει. Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή».

Το πρωί της Τετάρτης 28ης Φεβρουαρίου, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, μαθητές συνταξιούχοι και πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη.

Ενεργά συμμετείχαν στην κινητοποίηση και τα συνταξιουχικά σωματεία της Αρκαδίας όπου μέσα από τα πανό τους δηλώνουν πως ζητούν άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *