Τρίπολη: Στους δρόμους ξανά οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14, Φεβρουαρίου στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των κτηνοτροφων από τους συλλόγους όλων των νόμων της περιφέρειας οι οποίοι νωρίς το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, κατέφθασαν στην Τρίπολη, έτσι ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους.

Με αφετηρία την μεραρχία της πόλης κατευθύνθηκαν με τα φορτηγά τους προς την έδρα της Περιφέρειας στην πλατεία ανεξαρτησίας, κλείνοντας για μια ώρα στους δρόμους.

Να σημειωθεί, πως σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι κτηνοτρόφοι έχυσαν αρκετά λίτρα γάλακτος στους δρόμους έξω από τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι πρόεδροι των κτηνοτροφικων συλλόγων ζητούν άμεση Καταβολή κοινοτικών ενισχύσεων πρασίνισμά μέσω οικολογικών οχημάτων δίχως να αποκλείεται ουδεί κτηνοτροφίας, Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για να σταματήσει η παράνομη ελληνοποίηση γάλακτος και κρέατος έτσι ώστε να παύσει η πτωτική πορεία του γάλακτος και του κρέατος, μείωση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων καθώς και ανεύρεση εργατών γης.

Αυτά τα αιτήματα παρουσίασαν και στην συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό, ο όποιος τους άκουσε και δεσμεύτηκε να είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλευρό του πρωτογενή τομέα και να ενώσουμε τις δυνάμεις ώστε με προτάσεις να λυθούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *