Έκτακτες ενισχύσεις θα λάβουν τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβρη – Η εξειδίκευση των μέτρων

Εκτατές ενισχύσεις ύψους 352 εκατ. ευρώ θα λάβουν 2,3 εκατ. ευάλωτοι πολίτες τον Δεκέμβρη. Ειδικότερα, το «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης», θα καταβληθεί με την πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και των συντάξεων του ΕΦΚΑ, λίγο πριν τις γιορτές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς στην εξειδίκευση των μέτρων. 

Το «επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης» θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, δικαιούχοι επιδόματος τέκνων και ΑμεΑ.

«Η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει και αυτό έχει θετική αντανάκλαση στον προϋπολογισμό. Θα φτάσουμε τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% στο τέλος του χρόνου και θα μας περισσέψουν κάποια χρήματα. Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού το επιστρέφουμε στους πολίτες. Είναι περίπου 352 εκατ. ευρώ και θα δοθεί σε ασθενέστερους συμπολίτες μας. Ο αριθμός αυτών που θα ωφεληθούν είναι περίπου 2,3 εκατ.».

-1,5 δόση επιδόματος παιδιού θα δοθεί σε 800.000 δικαιούχους – 125 εκατ.

  • Οικογένεια με 1 παιδί που δικαιούται επίδομα τέκνου 140 ευρώ το δίμηνο (70 ευρώ το μήνα), θα πάρει από το έξτρα επίδομα άλλα 105 ευρώ τον Δεκέμβριο. Επειδή πριν τις γιορτές πληρώνεται και το επίδομα Ιανουαρίου συνολικά θα πάρει 250 ευρώ (175 ευρώ για Δεκέμβριο και 70 για Ιανουάριο).
  • Οικογένεια με 4 παιδιά που λαμβάνειτακτικό επίδομα διμήνου 840 ευρώ (420 ευρώ το μήνα), θα πάρει την επιταγή των 630 ευρώ. Συνολικά θα λάβει 1.050 ευρώ για τον Δεκέμβριο και 420 για Ιανουάριο = 1.425 ευρώ συνολική πληρωμή πριν τις γιορτές

Συνταξιούχοι 

Σε συντάξεις έως 700 ευρώ θα δοθεί ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς των 150 ευρώ. Κύριες συντάξεις, άθροισμα. 

Επισήμανε πέντε μέτρα ενίσχυσης τους εισοδήματος των πολιτών:

– Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 100-200 ευρώ για συνταξιούχους
– Διπλάσιο market pass σε Θεσσαλία και Εβρο
– Επίδομα θέρμανσης στα ίδια επίπεδα με πέρυσι
– Youth pass σε νέους – Μόνιμο μέτρο, θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο
– Αύξηση 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

πηγή: imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *