“ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΑ” στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Θεάτρου την Παρασκευή στο Κρανίδι

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας αναφέρει:

Με μια ακόμα εξαιρετική παράσταση συνεχίζεται το 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘEATΡOY «ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»
«ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΑ» του Σταύρου Δάλκου με τον Γιώργο Αλεβυζάκη και το Σταύρο Δάλκο
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 και ώρα 21.00, Θέατρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, Κρανίδι
Eίσοδος: 12€
Kρατήσεις Eισιτηρίων: 698 698 2224
Προτείνεται η παρακολούθηση σε άτομα 16 ετών και άνω, δεδομένου ότι η γλώσσα του έργου περιλαμβάνει βωμολοχίες και αθυροστομίες.

Είπαν για το έργο:
«Ο Σταύρος Δάλκος αξιοποιεί στο έπακρο τις δραματικές δυνατότητες ενός λαϊκού, πρωτόγονου, αφτιασίδωτου λόγου, που όμως ψυχογραφεί στην εντέλεια αυτούς που τον εκφέρουν. Πατάει βέβαια σε μια σίγουρη παράδοση που ξεκινάει από τον Ταχτσή, τον Σκούρτη, τον Κεχαΐδη και τον Μάτεσι, για να φτάσει στους διαλόγους του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, όμως η προσωπική του ματιά είναι απόλυτα διακριτή. Στη δημιουργία δηλαδή ενός λαϊκού θεάτρου με την πιο ουσιαστική σημασία του όρου».Μάνος Στεφανίδης,- κριτικός τέχνης και συγγραφέας

«Το έργο είναι μια συναισθηματική τραμπάλα, μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων, μια μονομαχία με διακύβευμα τη φιλία. Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει, και ο Παντελής δεν μπορεί να αφήσει τον Αποστόλη. Όλα είναι θολά. Οι ανατροπές πολλές: θέση, αντίθεση, σύγκρουση και ανατροπή και πάλι ανατροπή. Συχνά θέλεις να γελάσεις, όμως το θέμα είναι τραγικό και οι δύο ήρωες είναι ισοδύναμοι, αντίθετοι και συμπληρωματικοί». Ανθούλα Δανιήλ, διδάκτωρ Φιλολογίας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου, Μουσικής και Χορού καθώς και της Επιτροπής Βραβείων «Κάρολος Κουν»
Το θεατρικό έργο «Αρτζεντίνα» έχει αποσπάσει έπαινο στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου 2020/21, ενώ κυκλοφορεί σε κεντρικά βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Νίκας.
Χορηγοί Εισιτηρίου: ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ Πόρτο Χέλι – ΤΖΙΕΡΗΣ Ταβέρνα Ερμιόνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *