Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου – Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την αντιμετώπιση ασθενειών της καστανιάς του Πάρνωνα

Την Τρίτη 18, Ιουλίου στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου παρακολούθηση των πληθυσμών των εντόμων της καστανιάς του Πάρνωνα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνεδρίαση βρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, κ. Θωμάς Μπαρτζάνας, ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος επιστήμης φυτικής παράγωγης κ. Διονύσιος Περδίκης και ο Γενικός Διευθυντής των ΔΑΟΚ της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μητρόπουλος μαζί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανάφερε πως «Θα συμβάλουμε τα μέγιστα για την αντιμετώπιση του προβλήματος», συγχαίροντας την Περιφέρεια για αυτή της την πρωτοβουλία.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος επιστήμης φυτικής παράγωγης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που θα έχει την επιστημονική επίβλεψη του έργου, μίλησε για τον αγώνα των παραγωγών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, σημειώνοντας ότι το Γεωπονικό θα τοποθετήσει παγίδες για να παρακολουθούνται οι πτήσεις των εντόμων, ενώ θα δοθούν οδηγίες στους παραγωγούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *