Καλαμάτα: Πότε αναμένεται να λειτουργήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέστη χθες Πέμπτη 23 Μαρτίου, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη 202η επέτειο από την Απελευθέρωση της Καλαμάτας.

10141964 019 1020x1020

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας ανέφερε: «Έρχεται η ώρα για να λειτουργήσει, ναι. Μέσα στο καλοκαίρι είναι προγραμματισμένο για να λειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Καλαμάτας, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί από τη Στρατιωτική Ηγεσία με φυσικά την έγκριση της Πολιτικής Ηγεσίας».

10141971 026 1020x1020

Σε ερώτηση σχετικά με την έλευση σύντομα του πρώτου αεροσκάφους στο αναβαθμισμένο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο Υπουργός σημείωσε: «Καλά το λέτε. Τον επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης της Καλαμάτας -ει δυνατόν στις 20 Μαΐου- το πρώτο αεριωθούμενο Ιταλικής κατασκευής αεροσκάφος, ένα από τα δέκα που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των Ικάρων μας.

Αεροσκάφη σύγχρονα που, αν μη τι άλλο, ταιριάζουν κι έχουν συνάφεια με την επόμενη γενιά των πιλότων, των Ικάρων που θα κληθούν να γίνουν χειριστές στα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που σιγά – σιγά προστίθενται στις διαθεσιμότητες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναφέρομαι βέβαια στα “Rafale”. Όπως ξέρετε έχει έρθει πρώτη δωδεκάδα και αναμένονται άλλες δύο εξάδες, αλλά και για το μέλλον τα F-35 η πρόσκτηση των οποίων αναμένεται να εξελιχθεί στα διαδικαστικά της κομμάτια, γιατί θα περάσουν χρόνια ώσπου να τα πάρουμε, τις επόμενες μέρες.

Πλην όμως, η εκπαίδευση των Ικάρων, αυτής της ποιότητας των Ικάρων, γι’ αυτής της ποιότητας την Πολεμική Αεροπορία πρέπει να συνεχίζεται απρόσκοπτη και νομίζω ότι το πρώτο αεριωθούμενο που θα έρθει τον άλλο μήνα στην Καλαμάτα, θα συμβάλει πολύ σε αυτήν την προσπάθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *