Γιώργος Γαβρήλος: Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

Ο πολιτευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εργατολόγος Γιώργος Γαβρήλος αναφέρει:

Ο κόσμος του πρωτογενή τομέα βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη από την Κυβέρνηση. Τα προβλήματα των παραγωγών συσσωρεύονται καθημερινά και ο εμπαιγμός συνεχίζεται. Οι εκμεταλλεύσεις του κόσμου της υπαίθρου βρίσκονται στα όρια της επιβίωσής τους. Για τέσσερα χρόνια οι κυβερνητικοί παράγοντες υπόσχονται στήριξη και λύση των προβλημάτων τους, αλλά η κοροϊδία καλά κρατεί. Η έγνοια της Κυβέρνησης παραμένει μόνο για τους ισχυρούς μεσάζοντες, εις βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών. Ο δυναμικός και μαζικός αγώνας των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του πρωτογενή τομέα είναι η μόνη επιλογή. Τα αιτήματά τους, εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα.

Το υψηλό κόστος καλλιέργειας για τους αγρότες και το υψηλό κόστος ζωοτροφών και ενέργειας για τους κτηνοτρόφους, με την συνεχιζόμενη εκτίναξη της κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών, σε συνδυασμό με την απειλή των τραπεζικών χρεών που δημιουργήθηκαν ή επιδεινώθηκαν στην περίοδο της κρίσης, δημιουργεί κατάσταση ασφυξίας σε όλο τον πρωτογενή τομέα.

Μια άλλη πολιτική είναι εφικτή και αναγκαία για τη στήριξη του παραγωγού:

Κατάργηση του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα των αγροτικών μηχανημάτων.
Οριζόντια μείωση της τιμής του Ηλεκτρικού Ρεύματος μέσω της επιβολής πλαφόν.
Γενναία ενίσχυση για αγορά ζωοτροφών και λιπασμάτων για όσο διαρκεί η κρίση που να καλύπτει τις υπέρογκες αυξήσεις.
Μείωση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια, αλλά και στα τιμολόγια πώλησης εγχώριων αγροτικών προϊόντων. Άμεση εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης. Προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, χωραφιού ή στάβλου.
Καταβολή ενισχύσεων χωρίς αποκλεισμούς με δικαιοσύνη και διαφάνεια (μεγάλος αριθμός κτηνοτρόφων εμφανίζεται απορριπτόμενος από το σύστημα).
Προστασία από τις «ελληνοποιήσεις» των αγροτικών-ζωικών προϊόντων.
Ενίσχυση των ελέγχων κατά της κερδοσκοπίας σε βάρος των παραγωγών και ολοκλήρωση από το ΥΠΑΑΤ της διαδικασίας των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είναι η ώρα της Πολιτικής Αλλαγής που χρειάζεται ο κόσμος της παραγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *