Αφιέρωμα στο έργο της Ελένης Τσίγκα-Νάσαινα στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας (ΕΣΛΑ) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» διοργάνωσαν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Βουλευτικού, μια βραδιά αφιερωμένη στο ποιητικό και συγγραφικό έργο της Ελένης Τσίγκα – Νάσαινα που έφυγε από τη ζωή στις 18 Ιανουαρίου 2021. 

Για το έργο της μίλησαν:

• Πέτρος Ορφανός, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου

• Γιωργος Κόνδης, πρόεδρος της ΕΣΛΑ

• Θεοδόσης Σπαντιδέας, πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”

• Φωτεινή Τσίγκα, φιλόλογος-θεατρολόγος

Παρουσιάστηκαν επίσης δύο ποιητικές συλλογές της οι «Ποιητικές Ανάσες» και οι «Τέσσερις εποχές» καθώς και το βιβλίο της «Αυτοεκτίμηση – Αυτοαντίληψη». 

Την εκδήλωση συντόνισε η κόρη της συγγραφέως, Ευριδίκη Νάσαινα, εκπαιδευτικός.

Ακολούθησε η παράσταση του Παναγιώτη Γουργουλιού “24+Κορμοράνος” βασισμένη σε ποιήματα των συλλογών της ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μουσικό πρόγραμμα από τον συνθέτη και πιανίστα Ανδρέα Ρεντούλη.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση τιμά έναν άνθρωπο που όλοι τον είχαμε σε εκτίμηση και αναγνωρίζει την μεγάλη προσφορά του στον τόπο μας. Την Ελένη Τσίγκα που είχα την τιμή να την γνωρίζω προσωπικά άφησε θετικό αποτύπωμα σε πολλούς ανθρώπους μικρούς και μεγάλους. Το πολιτιστικό γίγνεσθαι του Δήμου Ναυπλιέων είναι συνυφασμένο με το έργο

της το οποίο δεν θα ξεχαστεί ποτέ.  Ευχαριστώ όλους τους ομιλητές της εκδήλωσης που θα μιλήσουν και θα αναδείξουν αυτό το πλούσιο ποιητικό και συγγραφικό της έργο».

Στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου  Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, παραβρέθηκε η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας και ο πρόεδρος του ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χελιώτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *