Ενημερωτική εκδήλωση για τα ναρκωτικά στην Ερμιονίδα με διακεκριμένους ομιλητές

«Ο κόσμος θα αλλάξει, όταν εσύ αλλάξεις, και ένα παιδί να αποτρέψουμε, έχουμε λόγο ύπαρξης σ’ αυτόν τον αγώνα».

Την Κυριακή 12/6/2022 και ώρα 18.00, ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης- PADA– πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα ”Η Οικογένεια και ο Αθλητισμός, ασπίδες προστασίας κατά της εξάρτησης από τα ναρκωτικά”.

Το έμπειρο επιστημονικό δυναμικό του Ινστιτούτου με επικεφαλή τον Πρόεδρο, εμπνευστή και γνωστό σε όλους Στρατηγό Ιωάννη Ραχωβίτσα ενημέρωσε τους παρευρισκομένους με σκοπό τη θωράκιση και την προστασία των νέων μας από τις καταστροφικές συνέπειες της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, προσφέροντας μας πολύτιμες πληροφορίες κυρίως για τον ουσιαστικό ρόλο που παίζει η οικογένεια αλλά και η ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό.

Επίσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς το γεγονός πως οι έφηβοι ακολουθούν λάθος πρότυπα, τα οποία προβάλλονται στα μέσα, ειδικά σε ηλικίες που δεν μπορούν να φιλτράρουν το σωστό από το λάθος και αυτό τους επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και πως αθλητές που έχουν κατακτήσει πράγματα με μόχθο, κούραση και ιδρώτα, κάτω από πολλές δυσκολίες, οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως θετικά πρότυπα, μένουν στην αφάνεια. Όπως χαρακτηριστικά είπε, το πιο σημαντικό είναι να μη φτάνουμε στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών μετά τη χρήση, ενώ έχει κατέβει ο μέσος όρος ηλικίας παιδιών (κοντά στα 13) που δοκιμάζουν ουσίες για πρώτη φορά.

Την Εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας Ευάγγελος Πιπέρης. Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Αντιδήμαρχος κα Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική.

Το παρών έδωσαν, εκτός των άλλων, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού από την Ερμιονίδα, αστυνομικοί των ΟΠΚΕ, οι Σεβαστοί Πατέρες Χριστοφόρος Καραβίας και Πολυχρόνης Γασπαρινάτος, μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης , εκπαιδευτικοί, γυμναστές, γονείς.

Ο Στρατηγός Ιωάννης Ραχωβίτσας απέδωσε τιμητικές πλακέτες στον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο και την Αντιδήμαρχο κ. Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου για την συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης, με αφορμή την εκδήλωση, και ο Δήμαρχος με τη σειρά του πρόσφερε στον Στρατηγό την Επετειακή Έκδοση -Κασετίνα για τη Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821.

Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με προσοχή τους ειδικούς, διδάχθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και ο σκοπός είναι ένας. Να ενεργοποιηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προστασία από τα ναρκωτικά.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Πυγμαχίας Ελευθερίας Παλαιολόγου, η οποία μας εξιστόρησε την δική της εμπειρία σχετικά με τις ουσίες και τον αθλητισμό.

Ομιλητές:

  1. Αντώνης Τραυλός – Καθηγητής Ψυχολογίας Αθλητισμού & Κινητικής Μάθησης – Μέλος P.A.D.A.: «Σωματική άσκηση και αθλητισμός ως μέσα προστασίας ενάντια στα ναρκωτικά» & Μιχάλης Ραχωβίτσας – Προπονητής Μπάσκετ – Μέλος P.A.D.A.: «Ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό»
  2. Ελένη Μπακούρη – Πρώην Προϊσταμένη του Τμήματος Ναρκωτικών του Γενικού Χημείου του Κράτους – Μέλος P.A.D.A.: «Νέες ουσίες – Νέες Απειλές»
  3. Τερέζα Κάτρη Bowles – Ψυχολόγος – Μέλος P.A.D.A. & Δέσποινα Κελαποστόλου – Ψυχολόγος – Μέλος P.A.D.A. : «Εφηβεία και Ναρκωτικά: Ο Ρόλος της Οικογένειας»
  4. Βασίλειος Κυριαζάκης – Ψυχίατρος – Μέλος P.A.D.A.: «Πολλοί μύθοι και μία αλήθεια για τη κάνναβη»
  5. Ιωάννης Καραπανάγος – Πολιτικός Επιστήμονας – Εκπαιδευτικός – Μέλος P.A.D.A.: «Η πολιτική σε διεθνές και εθνικό επίπεδο για τα ναρκωτικά» & Χριστίνα Μπίσσια – Τελειόφοιτη Παντείου Πανεπιστημίου Τμήματος Κοινωνιολογίας: «Κοινωνία και Ναρκωτικά»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *