Στο Ναύπλιο το 20ό Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο – Ο Δ. Παπαδημόπουλος μιλά στο “Οδοντιατρικό Βήμα”

Το «ΟΒ» συνομιλεί με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του 20ου Παμπελοποννησιακού Οδοντιατρικού Συνεδρίου Δημήτρη Παπαδημόπουλο.

Στην τελική ευθεία μπαίνει το 20ό Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο και βάζει πλώρη για το όμορφο Ναύπλιο. Από 24 έως 26 Ιουνίου ο καταξιωμένος επιστημονικός θεσμός επιστρέφει επιτέλους, έπειτα από δύο χρόνια αναβολών που προκάλεσε η πανδημία.

Το φετινό συνέδριο με θέμα: «Όταν η γνώση του χθες συναντά τις υποσχέσεις του αύριο» φέρει την υπογραφή του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλου ως προέδρου της οργανωτικής επιτροπής και του Δρ. Ιωάννη Μελακόπουλου που έχει αναλάβει τον συντονισμό του επιστημονικού μέρους. Βέβαια το λιθαράκι τους έχουν βάλει ως συνδιοργανωτές όλοι οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Με ένα πλούσιο επιστημονικό αλλά και κοινωνικό πρόγραμμα, αφού προσφέρεται εξάλλου η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους με τα υπέροχα κτίρια και σοκάκια που οδηγούν το βλέμμα στη θάλασσα, το 20ό Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο είναι μια ιδανική ευκαιρία να ξανασμίξουν άνθρωποι της οδοντιατρικής κοινότητας και φυσικά να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας μέσα απ’ την εμπορική έκθεση που διαχρονικά συνοδεύει το συνέδριο.

Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το μεγάλο οδοντιατρικό γεγονός, απευθυνθήκαμε στον κ. Παπαδημόπουλο και στον κ. Μελακόπουλο που μας μίλησαν για όλα όσα έχουν ετοιμάσει για το συνέδριο.

Κύριε Παπαδημόπουλε, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το 20ό Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο. Είναι όλα έτοιμα;

– Όντως, πλησιάζει η στιγμή όπου μετά από δύο χρονιές συνεχόμενων αναβολών θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας το 20ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο, το οποίο μέσα από επανειλημμένες επιτυχημένες διοργανώσεις έχει εξελιχθεί σε θεσμό. Ο οδοντιατρικός σύλλογος Αργολίδος σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ναυπλιέων έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι σύνεδροι να συμμετάσχουν σε ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα περιφερειακά συνέδρια.

Εκτός απ’ το επιστημονικό πρόγραμμα, ετοιμάζετε κάτι και για το κοινωνικό σκέλος του συνεδρίου και τα συνοδά μέλη;

– Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν-ξεναγηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας με τη βοήθεια ξεναγού. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται κατά την εγγραφή. Μετά την εναρκτήρια τελετή στο χώρο του συνεδρίου και με θέα το Ναύπλιο και τον Αργολικό κόλπο η μεικτή πολυφωνική χορωδία του ΔΟΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων θα μας προσφέρει μια μαγική μουσική βραδιά. Επίσης ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών δράσεων την περίοδο του συνεδρίου (ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου).

Καθώς η πανδημία ανέβαλε για δύο χρόνια τη διεξαγωγή του συνεδρίου, πόσο σημαντική πιστεύετε ότι είναι η διεξαγωγή τέτοιων επιστημονικών εκδηλώσεων έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο απομόνωσης και κυρίως διαδικτυακών εκπαιδευτικών δράσεων για τον οδοντιατρικό κλάδο;

Κατά την περίοδο των δύο τελευταίων ετών οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19 μας ανάγκασαν να οδηγηθούμε στις διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις. Αυτές οι δράσεις ήταν μια λύση ανάγκης, οι οποίες κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον για επιστημονική ενημέρωση, καθώς και την μεταξύ μας επαφή, μάς έδειξαν όμως και πόσο σημαντική, αναγκαία και απαραίτητη είναι η διεξαγωγή εκδηλώσεων-συνεδρίων με φυσική παρουσία. Μετά από δύο χρόνια φυσικής «στέρησης» λοιπόν, το 20ό Παμπελοποννησιακό συνέδριο με την αρτιότητα του επιστημονικού του προγράμματος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς συνέδρους.

Αναμένετε σημαντική συμμετοχή με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία;

– Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή λόγω αυτών που προανέφερα αλλά και των μέχρι τώρα προεγγραφών θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο για τα δεδομένα, πάντα, του συνεδρίου μας. Η πανέμορφη πόλη μας είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί.

Καθώς το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19 είναι ρευστό, αν και όλα δείχνουν πως πάμε για περαιτέρω χαλάρωση ενόψει καλοκαιριού, ως οργανωτική επιτροπή λαμβάνετε ειδική μέριμνα ώστε να νιώθουν οι συμμετέχοντες περισσότερο ασφαλείς;

– Οι σύνεδροι μπορούν να νιώθουν και θα είναι ασφαλείς μιας και στο χώρο του συνεδρίου θα ισχύσουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές κατά την περίοδο διεξαγωγής του.

Θα θέλατε να απευθύνετε κάποιο κάλεσμα προς τους συναδέλφους σας αναγνώστες του «Ο.Β.» για το συνέδριο;

– Ναι, θα ήθελα να πω στους αναγνώστες σας και στους συναδέλφους μου ότι μετά από δύο χρόνια αναμονής, τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια γιορτή για τον κλάδο μας. Διαφαίνεται ότι η πανδημία που ταλαιπώρησε όλοι την ανθρωπότητα τελειώνει. Η ανάγκη μας για επιστημονική ενημέρωση αλλά και για ανταλλαγή απόψεων με φυσική παρουσία γίνεται πραγματικότητα και είναι πλέον εφικτή μέσω της συμμετοχής μας στο 20ο Παμπελοποννησιακό συνέδριο. Σας περιμένουμε όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *