Παρέμβαση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος τράπεζας στη Μεγαλόπολη

Την ενίσχυση και όχι το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Μεγαλόπολη ζητά με επιστολή του το Επιμελητήριο Αρκαδίας προς τη Διοίκηση Τράπεζας της Alpha Bank, τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.κ.  Σταϊκούρα και Γεωργιάδη αντίστοιχα και τον αναπ. Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι,

Η γνωστοποίηση από δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης, του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Μεγαλόπολη αποτελεί μια εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία της περιοχής. Είναι βέβαιο ότι θα επιτείνει το πρόβλημα ερημοποίησής της και μάλιστα κατά τη στιγμή που τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ-Απολιγνιτοποίηση).

Σύμφωνα με το ΣΔΑΜ, το οποίο έχει σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, πρόκειται να διατεθούν για τις επιχειρήσεις πρωτόγνωρες για την περιοχή χρηματοδοτήσεις με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους.

Για την επιτυχή έκβαση ωστόσο μιας τέτοιας πολιτικής και ενός τόσο φιλόδοξου προγράμματος, είναι απαραίτητη η λειτουργία τραπεζικών καταστημάτων που θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις που είτε ήδη λειτουργούν, είτε θα επιλέξουν να εγκατασταθούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος ενός ακόμα τραπεζικού υποκαταστήματος μόνο αποτρεπτικά μπορεί να λειτουργήσει για την προσδοκώμενη προσέλκυση επενδύσεων. Καλούμε τη διοίκηση του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή και, αντί να προβεί σε κλείσιμο του υποκαταστήματος να το ενισχύσει περαιτέρω και να υποστηρίξει το σχεδιαζόμενο μετασχηματισμό της οικονομίας της περιοχής, εκφράζοντας την πεποίθησή μας ότι το όφελος θα είναι αμοιβαίο. 

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΠΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *