Δήμος Επιδαύρου: Βραδιές αφιερωμένες στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ υποδέχεται στη φιλόξενη Αργολική γη, τον Φάρος Ποντίων Πατρών, σε μια πολιτιστική και εκπαιδευτική επίσκεψη με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Δύο βραδιές, ανοικτές για το κοινό, θα είναι αφιερωμένες στον Ποντιακό Ελληνισμό με μια ομιλία για την ιστορία και τον πολιτισμό των προγόνων μας, την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Φάρος Ιστορίας” και φυσικά τους παραδοσιακούς μας χορούς!

Πέμπτη 12 Μαΐου, στο Μώλο της Παλαιάς Επιδαύρου,
Παρασκευή 13 Μαΐου, στο Λυγουριό (Άγιος Ιωάννης Ελεήμων)
Ώρα έναρξης: 8:30 μμ


Την Παρασκευή, 13 Μαΐου, το πρόγραμμα θα έχει…μάθημα στα Δημοτικά Σχολεία Λυγουριού και Αγίου Δημητρίου! Μαθητές και μαθήτριες θα έρθουν σε άμεση επαφή με τα στοιχεία της παράδοσης των Ποντίων, με παρουσιάσεις, συζήτηση, μουσική, τραγούδι και χορό!
Οι ήχοι της λύρας θα αντηχήσουν σε μια περιοχή με τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό φορτίο!
Ευχαριστούμε θερμά τη Δημοτική Αρχή για αυτή τη συνεργασία
Ξεκινάμε με ενθουσιασμό το ταξίδι μας στην Επιδαύρεια γη!

Σας περιμένουμε!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "AAVEEEIM Wm ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ Πρωννή Ελωγαίδενση. Παρασκευή 13/5 Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου Πέμπτη 12/5 Παλαιά Επίδαυρος Παρασκευή 13/5 Λυγουριό Αγ. Ιωάννης Ξλεήμων Μώλος Ποριτιστικές βραδιές Έναρξη: 20:30 Ομιλία για τον Ποντιακό Ελληνισμό και την Ημέρα Μνήμηςτης ενοκτονίας Προβολή ντοκιμαντέρ "ΦΑΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΠαραδοσιακοίΧοροί"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *