Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας : Αφιέρωμα στον Μίκη με τίτλο ΄΄Μέρα Μαγιού΄΄

Μέρα Μαγιού με τον Μίκη Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα, οργανώνει το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας,ο δήμος Γορτυνίας και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, το Σάββατο 7 Μαϊου 2022, στις 5.30 το απόγευμα, στον υπαίθριο, μπροστά από το Μουσείο στη Ζάτουνα.

Με δύο ορχήστρες, μία χορωδία και 45 μουσικά όργανα, 130 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, τιμούν τον μεγάλο Έλληνα, στον τόπο εκτοπισμού του, στη Ζάτουνα.

Στον τόπο της εξορίας του, το 1968, στη δικτατορία, αλλά και τόπο σπουδαίων δημιουργιών του. Στα βήματα του μεγάλου οράματος του Μίκη για την διαρκή συνάντηση του έργου του με τους νέους της Ελλάδας και του κόσμου όλου.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, με τη διεύθυνση και ενορχήστρωση του Μιχάλη Χατζηκοτέλη, θα παιχθούν τα έργα: Βρέχει στη φτωχογειτονιά, Απρίλη μου, Είναι μεγάλος ο καημός, Η νήσος των Αζορών, Όμορφη πόλη, φεγγάρι μάγια μου ΄κανες, Γωνιά γωνιά, Στράτα τη στράτα, Στρώσε το στρώμα σου για δυο και Μαργαρίτα Μαργαρώ.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, με τη διεύθυνση και εναρμόνιση χορωδίας του Ζαφείρη Κουκουσέλη, θα παιχτούν τα έργα: Δακρυσμένα μάτια, Ο Αντώνης, Περιγιάλι, Κάποτε θάρθουν, Το τρένο φεύγει στις οκτώ, Νύχτα μαγικιά, Στο παραθύρι στεκόσουν, Όταν σφίγγουν το χέρι, Ποιος τη ζωή μου, Αυτά τα δέντρα, Μέρα Μαγιού και Θα σημάνουν οι καμπάνες.


Η εναρμόνιση – διδασκαλία χορωδίας είναι της Φιλαρέτης Φροξυλιά.

Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βόλου και οι καθηγητές τους, ετοιμάσθηκαν, σε όλη τη σχολική χρονιά, να ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου Έλληνα.

Η παρουσίαση της προσπάθειας τους στη Ζάτουνα, αποτελεί απόδοση τιμής στον Μίκη αλλά και παρακαταθήκη για όλη τους τη ζωή.

Σημειώνεται ότι το Μουσικό Σχολείο Βόλου, από την ίδρυσή του έχει οργανώσει αφιερώματα και εκδηλώσεις στον μεγάλο συνθέτη και η απόφαση όλων για την τρέχουσα χρονιά ήταν, το μεγάλο αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί στο Βόλο τον Ιούνιο, ν’ ακουστεί πρώτα στο χώρο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη, στη Ζάτουνα.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *