Κοινόχρηστα ποδήλατα στον Πόρο

Ο Δήμαρχος Πόρος, κ. Γιάννης Δημητριάδης αναφέρει:

Τον πρώτο του Σταθμό Κοινόχρηστων Ποδηλάτων απέκτησε ο Δήμος μας, με 11 ποδήλατα να είναι από σήμερα διαθέσιμα στους χρήστες που θέλουν να μεταβούν από το «Νέο Δυτικό Λιμάνι» στο κέντρο του Πόρου.

Η χρήση των ποδηλάτων, τα οποία έχουν ηλεκτρονικό σύστημα ταχυτήτων, είναι δωρεάν για 3 ώρες, ενώ για χρήση 3 επιπλέον ωρών υπάρχει χρέωση 2€/ώρα και για χρήση πέραν της 6ης ώρας 5/€ώρα. Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτική η επιστροφή των ποδηλάτων εντός 24 ωρών από την παραλαβή, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση τους εκτός του Οικισμού του Πόρου.
Η εγγραφή στο Σύστημα είναι απλή και γίνεται επί τόπου στο αυτόματο μηχάνημα που βρίσκεται στον χώρο με την χρήση πιστωτικής κάρτας και χρέωση 1€. Από την στιγμή της εγγραφής του, ο χρήστης λαμβάνει με μήνυμα κωδικούς με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιεί ξανά το Σύστημα όσες φορές θέλει.

Ο Δήμος Πόρου έχει ήδη κάνει ενέργειες για την δημιουργία δύο ακόμα σταθμών (στην πλατεία Ηρώων και στην Πούντα) στους οποίους θα τοποθετηθούν συμβατικά αλλά και ηλεκτροκίνητα κοινόχρηστα ποδήλατα, με στόχο ο αριθμός τους να είναι σύντομα τέτοιος που θα υπερκαλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.
Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από το Ε.Π. Αλιείας (Leader) μετά από σχετική πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Πόρου το Νοέμβριο του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *