Ναύπλιο: Έναρξη για το Διεθνές Συνέδριο Ολοκληρωμένου Ελέγχου στις Καλλιέργειες των Εσπεριδοειδών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης αναφέρει:

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κήρυξα την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Ολοκληρωμένου Ελέγχου στις Καλλιέργειες των Εσπεριδοειδών, IOBC 2022.

Είναι μεγάλη τιμή για το νομό μας και την πόλη του Ναυπλίου να φιλοξενεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός διεθνούς βεληνεκούς. Η Αργολίδα, με τη μακρά παράδοση στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, αποτελεί τον ιδανικό τόπο για τη φιλοξενία και τη διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού γεγονότος. Αυτή η διεθνής συνάντηση αναδεικνύει τον τόπο που παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες εσπεριδοειδών και συγκεκριμένα πορτοκαλιών και μανταρινιών σε ολόκληρη τη χώρα, με ιδιαίτερα αναπτυγμένη βιομηχανία στους τομείς της παραγωγής, εξαγωγής και μεταποίησης.

Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των εκλεκτών επιστημόνων και μέσω της διεπιστημονικότητας που διακρίνει τις ομιλίες, θα προαχθεί η επιστημονική γνώση και θα αναδειχθούν οι νέες τάσεις βιώσιμης καλλιέργειας, της ανάδειξης των εσπεριδοειδών, θα προωθηθεί η ανταλλαγή ιδεών και συζητήσεων σχετικά με τα παράσιτα και τα παθογόνα των εσπεριδοειδών, συμπεριλαμβανομένων νέων στρατηγικών και μεθόδων διαχείρισης στους οπωρώνες εσπεριδοειδών όπως και απειλών που αντιπροσωπεύονται από νέα έντομα και ασθένειες που υπάρχουν ήδη στη λεκάνη της Μεσογείου ή που αποτελούν άμεση απειλή για τη βιομηχανία εσπεριδοειδών.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *