Καλαμάτα: Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες

Επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πυροσβεστών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τελέσθηκε την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου το πρωί, στο μνημείο πεσόντων πυροσβεστών, που ο Δήμος Καλαμάτας ανήγειρε στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστομένους, έναντι του Εργατικού Κέντρου.

Τελέστηκε Τρισάγιο, ενώ στεφάνους κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Μάριος Καραγιάννης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης και επίτιμος Αρχηγός Π.Σ. Βασίλης Καπέλιος, ο Διοικητής Π.Υ. Μεσσηνίας Πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ. Ν. Μεσσηνίας Βασίλης Καψαμπέλης και ο κ. Ανδρέας Μπούρας, εκ μέρους των οικογενειών των πεσόντων Πυροσβεστών.

DSC 0023 Medium

Η λιτή τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των πεσόντων κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος, πυροσβεστών μας.  Κάθε χρόνο, εδώ στο κέντρο της Καλαμάτας, στις 12 Νοεμβρίου, στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πεσόντες Μεσσήνιους πυροσβέστες, αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές σε αυτούς που δεν επέστρεψαν ποτέ. Που έδωσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν συνανθρώπους τους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, οι πυροσβέστες μας είναι πάντα εκεί, στα δύσκολα, στις έκτακτες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι σεισμοί του 1986, οι πλημμύρες, οι καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή μας.  

Εκφράζω τον σεβασμό μου στις οικογένειές των Πυροσβεστών μας, την ευγνωμοσύνη μου προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Αιωνία η μνήμη των Μεσσήνιων πυροσβεστών! Αιωνία η μνήμη όλων των πυροσβεστών που έπεσαν στο καθήκον!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *