Ταρακουνήθηκε ολόκληρη η Ανατολική Κρήτη – Η πολύ ισχυρή δόνηση σημειώθηκε στις 12:24 και είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου – Στα 8,2 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος της δόνησης – «Ο σημερινός σεισμός δεν έχει σχέση με το Αρκαλοχώρι» είπε ο Ευθύμης Λέκκας
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24 στα νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης, προκαλώντας αναστάτωση για άλλη μια φορά στους κατοίκους του νησιού.
Σύμφωνα με την αυτόματη ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8,2 χιλιόμετρα.

Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού, η δόνηση ήταν 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 51 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
.
Ο σεισμος έγινε αισθητός στη Ρόδο και στα υπόλοιπασ Δωδεκάνησα, αλλά και στη Σαντορίνη.
πηγή: protothema.gr

