Ενημέρωση από τον Γιάννη Μαλτέζο για τις αποζημιώσεις πυρόπληκτων της Αργολίδας

Ύστερα από τη συνάντηση  που είχαμε στην Τρίπολη με τα στελέχη της Περιφέρειας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και εκπροσώπους του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλου με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων πυρόπληκτων και ενημερώνω τους ενδιαφερομένους ότι:

Δυνάμει του άρθρου 3 του Ν. 4824/2021 έγινε επέκταση της δυνατότητας αποζημίωσης στους πυρόπληκτους. Συνεπώς επεκτείνεται η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης όχι μόνο για τους τρεις πυρόπληκτους Νομούς αλλά και για την Αργολίδα και θα εφαρμοστεί και για το Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων και για την περιοχή της Γκάτζιας του Δήμου Επιδαύρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου, καθώς εντάσσονται πλέον στις διευκολύνσεις Κρατικής Αρωγής.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επλήγησαν να υποβάλουν άμεσα αίτηση έως τις 15/10/2021 για την είσπραξη της προβλεπόμενης προκαταβολής για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο μέσω της πλατφόρμας Κρατικής Αρωγής arogi.gov.gr, πέραν της υποβολής των δικαιολογητικών τους στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Όσοι υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αποζημιωθούν προκαταβολικώς.

Οι δηλώσεις αυτές θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες επιτροπές Κρατικής Αρωγής για την ειλικρίνειά τους και εάν είναι ψευδείς θα βεβαιωθούν τα σχετικά ποσά εις βάρος των δικαιούχων στο Δημόσιο Ταμείο. Αν κατά τον έλεγχο οι δηλώσεις βρεθούν ακριβείς και πλήρεις θα προωθηθούν για την πλήρη αποζημίωση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *