ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ : Αναβάλλονται οι παραστάσεις λόγω πυρκαγιών

Λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας των πυρκαγιών ακυρώνονται οι παραστάσεις του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο.
Νωρίς το πρωί, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού ζήτησε την ακύρωση των παραστάσεων του τριημέρου σε Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρο, λόγω των πυρκαγιών που δοκιμάζουν ολόκληρη τη χώρα. Ο  Νικόλας Γιατρομανωλάκης ενημέρωσε προφορικά το Ελληνικό Φεστιβάλ, ενώ ακολούθησε και γραπτή επιστολή. 

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την ακύρωση παραστάσεων του θεσμού «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»,  σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Οι παραστάσεις που αναβάλλονται

«Ελένη» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου / 6 Αυγούστου / Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
«Ο Ευριπίδης του Ευριπίδη» από τον Ευριπίδη Λασκαρίδη / 6 Αυγούστου / Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως για προληπτικούς λόγους, αναβάλλονται παραστάσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

  • «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων
  • «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη
  • «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του ΥΠΠΟΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *