Δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση

Υποχρεωτικά θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, που δεν έχουν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Όπως είπε κατά την σημερινή ενημέρωση για τα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ – ένα self test και ένα rapid test κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια.

Ερώτημα παραμένει ποιος θα επιβαρυνθεί εν τέλει ως προς το κόστος της διενέργειας των συγκεκριμένων τεστ, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές αν οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώνουν για τα τεστ από την τσέπη τους ή θα τους χορηγούνται δωρεάν.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σήμερα υπήρξε η εισήγηση της επιτροπής και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι παραλαμβάνουν το self test δωρεάν από το φαραμακείο.
Τα μέτρα ανέκοψαν τη περαιτέρω διασπορά στη Μύκονο

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα μέτρα που λήφθηκαν στη Μύκονο, σημείωσε ότι, κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Ωστόσο, όπως είπε, μέτρα τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και των οποίων την παράταση ή όχι, όπως ανακοίνωσε, «θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *