Μονάδες Υγείας της Αργολίδας επισκέφθηκε ο αν. Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης – Πουλάς: “Αοριστολογίες χωρίς αντίκρισμα”

Τα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου επισκέφθηκε χθες Κυριακή ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια κα. Μαρία Σαρίδη, τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο και με τους Δημάρχους Άργους Μυκηνών και Ναυπλιέων, κ.κ Καμπόσο και Κωστούρο αλλά και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδας, κ. Νεκταριο. Στην επίσκεψη ήταν παρών ο Διοκητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάνης Καρβέλης και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Γιάννης Μαλτέζος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης

Για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Γιάννης Μαλτέζος αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην Αργολίδα τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος ήρθε αφενός για να εγκαινιάσει τον αξονικό τομογράφο στο Ναύπλιο αφετέρου να διαπιστώσει την κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγεία στο Νομό.
Δόθηκε μια μάχη κατά της πανδημίας και ευελπιστούμε πως βρισκόμαστε πια ξεκάθαρα στο τέλος της. Μάχη η οποία όπως δείχνει, πια, θα είναι σύντομα νικηφόρα.
📌 Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και την ΚΟΜΥ ιδιαίτερα, που παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα αντιμετώπισαν τις όποιες καταστάσεις με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.
📌 Θα ήθελα επίσης να επαναλάβω την δήλωση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι είμαστε υπερήφανοι ως Περιφέρεια για την ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συμβολή μας έφτασε τα 120 εκατομμύρια € περίπου είτε σε στήριξη επιχειρήσεων, είτε σε προμήθειες σε αναλώσιμα και ιατρικά μέσα, είτε σε πιστώσεις προς δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με μετανάστες.
Ήταν χρήματα τα οποία στερήθηκε ο πελοποννησιακός λαός από έργα υποδομών. Από τα 120 εκατομμύρια τα 50 πήγαν ευθέως προς την υγεία για αναλώσιμα.
📌Έχουμε ήδη εντάξει προγράμματα για τα δύο νοσοκομεία στο ΕΣΠΑ, ολοκληρώνουμε την ανακαίνιση στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού, έχουμε ήδη διαθέσει αρκετά χρήματα για την αγορά καθώς και τη διάθεση μηχανημάτων.
Αυτό δε σημαίνει ότι η κατάσταση της υγείας στην Αργολίδα είναι ικανοποιητική. Και, πως να είναι ικανοποιητική όταν δεν διαθέτουμε ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο ικανό να παρέχει Υπηρεσίες Υγείας στις δύο μεγάλες πόλεις αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της Αργολίδος.
Την ανάγκη αυτή έχει αντιληφθεί απολύτως ο Περιφερειάρχης και όπως έχουμε ήδη δηλώσει, το πρώτο αίτημα μας θα είναι η ένταξη στο ταμείο ανάκαμψης της ανέγερσης του νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργολίδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επισήμανση του Πρωθυπουργού, μόλις προχτές, ότι είναι απαράδεκτη η ύπαρξη δύο μικρών νοσοκομείων σε πολύ κοντινές πόλεις.
📌 Δεν θα είναι μία εύκολη προσπάθεια θα χρειαστούμε, βεβαίως, την αμέριστη βοήθεια του Υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπορέσουμε να φέρουμε την υγεία στην Αργολίδα στο επίπεδο που της αξίζει.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Ανδρέας Πουλάς κάνει λόγο για “Αοριστολογίες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα”

Αοριστολογίες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα επεφύλασσε η επίσκεψη του κ. Κοντοζαμάνη στην Αργολίδα»

Μετά από δεκαπέντε πολύ δύσκολους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων το προσωπικό των δύο νοσοκομείων του νομού Αργολίδας, έδινε την άνιση μάχη με την πανδημία, μέσω αντίξοων συνθηκών και πολλών ελλείψεων, είδαμε χθες μια φαραωνικού τύπου επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κυρίου Κοντοζαμάνη, του επιτελείου του, των τοπικών και κομματικών παραγόντων, για να μοιράσει, εύσημα συγχαρητήρια και υποσχέσεις μπροστά στις κάμερες. Η καλλιέργεια εντυπώσεων ότι όλα λειτούργησαν τέλεια και όποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν θα λυθούν στο μέλλον είναι ανεπίτρεπτη. Η παρουσίαση μιας ωραιοποιημένης εικόνας είναι απλά μια ακόμα προσπάθεια απόκρυψης της οικτρής κατάστασης που βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία σήμερα. Αφού είναι όλα καλώς καμωμένα, ας μας απαντήσει λοιπόν ο κύριος Υπουργός, στα κάτωθι ερωτήματα που συνοψίζουν την κατάσταση που βιώνει ο Αργολικός λαός καθημερινά: 1. Πότε θα ανταμείψετε οικονομικά το υγειονομικό προσωπικό για την τεράστια συνεισφορά του και πότε θα τους εντάξετε στα Β.Α.Ε.;2. Πότε θα λειτουργήσει επιτέλους η παιδιατρική κλινική, που όλο την ακούμε αλλά δεν την βλέπουμε; Πότε θα προκηρύξετε θέσεις παιδιάτρων για την λειτουργία της κλινικής;3. Πότε θα δημιουργηθούν Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (γνωρίζουμε ότι υπάρχει σχετική δωρεά) και ογκολογικό τμήμα ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας με μετακινήσεις εκτός νομού;4. Πότε θα σταματήσει το ατελείωτο πήγαινε-έλα των ασθενών μεταξύ των δύο νοσοκομείων ανάλογα με τις ειδικότητες που εφημερεύουν;5. Πότε θα στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό το νευρολογικό τμήμα και πότε θα καλυφθούν οι όποιες άλλες ελλείψεις υπάρχουν σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό;6. Πότε θα σταματήσουν τα «εντέλλεσθε» προς τους γιατρούς των Κ.Υ. για να καλύψουν τις εφημερίες των νοσοκομείων;7. Το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα θα μονιμοποιηθεί;8. Πότε θα μεταφερθούν οι εμβολιασμοί στα Κ.Υ. ώστε τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και να εξυπηρετούν πλήρως τους συμπολίτες μας;9. Τι σκοπεύετε να κάνετε με το προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης, θα επαναφέρετε τους εργολάβους;10. Πότε θα σταματήσει ο διαχωρισμός της COVID κλινικής με παραβάν;11. Πότε θα εξοφληθούν οι προμηθευτές των νοσοκομείων που είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2020;Για άλλη μια φορά κύριε Υπουργέ είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης των αρίστων, δεν έχετε ούτε σχέδιο, ούτε λύσεις για την λειτουργία των δύο νοσηλευτικών μονάδων. Τα προβλήματα δεν λύνονται με υποσχέσεις και ευχολόγια. Η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος : Δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένου και άρτια εξοπλισμένου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *