Αργολίδα: Σε πορεία υλοποίησης ο δρόμος Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό – Ικανοποίηση Χρόνη

Εγκρίθηκε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ του οδικού έργου Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό, προϋπολογισμού 26.000.000 ευρώ.

“Είναι ένα μεγάλο έργο για την Αργολίδα, καθώς η κατασκευή νέας αρτηρίας που αποτελεί βελτίωση του υφιστάμενου τμήματος “Αγία Ελεούσα – Πυργιώτικα – Αρκαδικό” της εθνικής οδού 70 Αργος – Ναύπλιο – Θέατρο Επιδαύρου – Παλαιά Επίδαυρος, αφ’ ενός συνδέει τις μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας, το Αργος και το Ναύπλιο, με το Λυγουριό, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και την Παλαιά Επίδαυρο και διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδρομή προς την Ερμιονίδα και αφ’ ετέρου συνδέει την εθνική οδό Κόρινθος – Τρίπολη δια μέσου της προέκτασής της στον ισόπεδο κόμβο της Αγίας Ελεούσας με τον δρόμο των Αρχαιοτήτων, την επαρχιακή οδό 19Α” σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος. Και πρόσθεσε:

“Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τον τουρισμό, θα είναι πολλά, καθώς με την ολοκλήρωση της κατασκευής θα υπάρξει ευκολία στην οδική πρόσβαση στην όμορφη Επίδαυρο, μείωση του χρόνου της διαδρομής αλλά και ασφάλεια στις μετακινήσεις”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Επιδαύρου αναφέρει:

Το έργο που θα ολοκληρώσει τη σύνδεση των μεγάλων Δήμων του Νομού μας, Ναυπλίου και Άργους, με την Επίδαυρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης!!Ένα έργο που ήταν “μισό “, με το δρόμο Λυγουριο – Αρκαδικό. Στη χθεσινή συνάντηση με τον Περιφερειαρχη συζητήσαμε το “ανάθεμα” του κόμβου στο Λυγουριο που είναι στην αρχή του έργου Λυγουριο- Αγια Ελεουσα!Πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις!Συνεχίζουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *