Αργολίδας Νεκτάριος: “Αν γιορτάσουμε την Ανάσταση στις 12 και έχουμε στην καρδιά μας μίσος αυτό είναι παρωδία, αυτό έκαναν και οι φαρισαίοι”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Εδώ Πελοπόννησος” και στον Βασίλη Ζώη και αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόζονται την περίοδο των εορτών του Πάσχα λέγοντας ότι είναι “μια καλή και συνετή λύση, ένας συμβιβασμός αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα επειδή θα εορτάσουμε 2-3 ώρες νωρίτερα”. Ακόμη ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην Ανάσταση εξηγώντας γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα -και θεολογικά- με την επιλογή να τελεστεί η Λειτουργία νωρίτερα.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε την Εκκλησία την ενδιαφέρει το πότε θα γιορτάσουμε αλλά το πως θα γιορτάσουμε. Αν γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά στις 12 και έχουμε μέσα στην καρδιά μας μίσος και δεν συγχωρούμε τότε αυτό είναι παρωδία, αυτό έκαναν και οι φαρισαίοι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νεκτάριος ο οποίος μίλησε και για την πανδημία. “Ο κόσμος είναι μπερδεμένος φοβάμαι και από κάποιους χριστιανούς και ιερείς οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει τον κίνδυνο και τους μπερδεύουν και μπλέκουν τα μεταφυσικά θέματα με τα καθαρά επιστημονικά. Αρχίζουν και λένε ότι το εμβόλιο θα έχει τσιπάκι, ότι θα χαλάσει το DNA κτλ…. Να ξεφύγουμε από αυτή την ανώριμη στάση…”

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κουβέντα μας με τον Μητροπολίτη Αργολίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *