Εμβολιασμοί covid19: Ανοίγει αύριο η εφαρμογή για ραντεβού για τους ηλικιωμένους 80-84 ετών

Από τις 18:00 την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, ανοίγει η εφαρμογή για να κλείνουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού οι ηλικιακές ομάδες, 80 – 84 ετών, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για την 1η και 2η δόση του εμβολίου. Επίσης, έχουν γίνει 123.347 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 121.109 έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Παρά τα μέτρα έχουμε περίπου 500 κρούσματα την ημέρα. Τα στοιχεία μάς προβληματίζουν για αυτό επιμένουμε στην ευλαβική τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού. Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλη ωριμότητα τις ημέρες των εορτών γι’ αυτό δεν είχαμε αύξηση όπως σε άλλες χώρες, έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε στο άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα, ταξίαρχος Αρίστος Περρής.

5.881 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα
Ο υπουργός ευχαρίστησε αρχικά τις Ένοπλες Δυνάμεις που όπως είπε, έχουν συμβάλει κομβικά στην επιχείρηση εμβολιασμού. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι υπάρχει μικρή αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.881 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 2.404 στην Αττική και τα 1.482 στην Κεντρική Μακεδονία. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στην Δυτική Αττική, τη Θάσο και τη Βοιωτία.

πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *