Π. Ψυχογυιός: “Στήριξη της πραγματικής οικονομίας αλλιώς θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821 με λουκέτα και Μνημόνιο”

Αυτοαπασχολούμενοι,ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις δεν υπάρχουν σε αυτό το lockdown για να στηριχθούν ;;;

Είναι δυνατόν να ανακοινώνονται μέτρα και αποζημιώσεις χωρίς να ακούμε τίποτα για την μικρομεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελματία που είτε κλείνει με κρατική εντολή είτε πλήττεται ;;;

Τα μέτρα στήριξης για τους αυτοαπασχολούμενους και για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που ανακοινώθηκαν είναι ελάχιστα. Διάφορα επαγγέλματα , άνθρωποι που εργάζονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ή έχουν ένα μαγαζί, θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα αφού επί της ουσίας σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο μένουν χωρίς στήριξη από την Πολιτεία.

Ακόμα και πολλά επαγγέλματα που μπορεί να μην κλείνουν με κρατική εντολή, όμως με τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν τζίρο.

Πως θα δουλέψει μια επιχείρηση λοιπόν για να καταβάλει φόρους, εισφορές, μισθούς, ενοίκιο από την στιγμή που δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών; Δεν θα έχει απώλεια τζίρου αυτός ο επαγγελματίας; Και η επιχείρηση που κλείνει όμως, πως θα βρει έσοδα για να πληρώσει το 60% του ενοικίου της ή να καλύψει ο ιδιοκτήτης βασικές του ανάγκες ;

Ποιος είναι ο ρόλος του κράτους και πως στηρίζει την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Όταν αποφασίζεις να κάνεις lockdown,οφείλεις να έχεις και σχέδιο για την οικονομία και την κοινωνία. Συγκρινόμαστε με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πήγαν σε lockdown, και την ίδια στιγμή αυτές καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό του χαμένου τζίρου των επιχειρήσεων στις χώρες τους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει ανοιχτά. Εκλέχθηκε υποτίθεται με σημαία την μεσαία τάξη και τον ελεύθερο επαγγελματία, που για άλλη μια φορά πληρώνει τα σπασμένα και αυτής της κρίσης . Αν θέλει λοιπόν να υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις μετά την άρση του lockdown, οφείλει να σταθεί δίπλα τους με πράξεις και κυρίως με χρήμα .

Αν αντί για αυτό δούμε την γνωστή συνταγή με σπατάλη χρημάτων σε ΜΜΕ και γνωστές παρεούλες , απλά ας ετοιμαστούμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια επανάστασης το 2021 , με μαζικά λουκέτα και επόμενο μνημόνιο !

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οικονομολόγος-Λογιστής

Μέλος Σ.τ.Α Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Αργολίδας.Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών και Τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *