Μεσσήνη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι από την παραβατικότητα ρομά – Μαζική ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μήνυμα στην Πολιτεία να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να επανέλθει η κανονικότητα και να αποκατασταθεί η ηρεμία και η ασφάλεια στην περιοχή, έστειλαν εκατοντάδες πολίτες σε σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Κάτοικοι της Μεσσήνης και γειτονικών χωριών ζήτησαν να μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους και στις περιοχές τους, χωρίς να απειλούνται οι περιουσίες και οι ζωές τους από τους Ρομά και οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους, καθώς και να υπάρχει δικαιοσύνη κι εφαρμογή των νόμων με ισονομία για όλους.

Σε δηλώσεις που έκαναν:

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος παρατήρησε πως η δημοτική αρχή στηρίζει την αυθόρμητη κίνηση των πολιτών και την προσπάθεια να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να διασφαλιστούν συνθήκες ασφάλειας. Δήλωσε ότι η συμμετοχή του κόσμου τού δίνει δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα να απαλλαγεί η πόλη και η περιοχή από κρούσματα παραβατικότητας που καταλήγουν σε εγκληματικότητα. Και σημείωσε πως είναι δύσκολος και ανηφορικός ο δρόμος, αλλά έχουν πάρει απόφαση να τον διανύσουν έως το τέλος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος επεσήμανε ότι η περιοχή ζητεί ασφάλεια και χαιρέτισε την ηρεμία του κόσμου με την ειρηνική διαμαρτυρία. Σημείωσε πως πρέπει ο κόσμος να πάψει να φοβάται και κάλεσε την κυβέρνηση και τους βουλευτές να λάβουν το μήνυμα.

Ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης παρατήρησε ότι η Πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται, καθώς μόνο αυτή μπορεί να δώσει λύση. Συνέστησε χαμηλούς τόνους και ηρεμία και προέτρεψε όλους τους φορείς να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να προτείνουν λύσεις.

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης είπε ότι πρέπει να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας και να υπάρξει περισσότερη αστυνόμευση. Εκτίμησε πως δεν μπορεί να συνυπάρξει η παραβατικότητα με την ήρεμη συνύπαρξη, έκανε λόγο για μετεγκατάσταση, ενημέρωσε ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση με περισσότερες ομάδες ΟΠΚΕ και αναφέρθηκε σε σχεδιασμό με κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την παραβατικότητα που έχει φθάσει στο αμήν, για τις συνεχείς κλοπές και τις λεηλασίες στα σπίτια τους, για την υπολειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, για τη μη εφαρμογή των νόμων και την κλεπταποδοχή που δεν αποκαλύπτεται. Απαίτησαν να λειτουργήσει το κράτος, ενώ δεν έλειψαν και οι ακραίες φωνές πως θα αναγκαστούν να πάρουν τα όπλα, για να προστατεύσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και ότι οι Ρομά δεν έχουν θέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

πηγή: eleftheriaonline.gr Γιάννης Σινάπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *