Π. Νίκας για νοσοκομείο COVID 19 : Αντιμετώπισα αρνητική πολιτική χωρίς προηγούμενο

Ποδαρικό για τη νέα σεζόν, έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην εκπομπή Εδώ Πελοπόννησος που παρουσιάζει ο Ίων Ξυπολιάς ως πρώτος προσκεκλημένος.

Ο κύριος Νίκας μίλησε για θέματα που αφορούν την περιφέρεια, όπως τα απορρίμματα, το οδικό δίκτυο, τις μονάδες υγείας, το σιδηρόδρομο και τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε ερώτηση του Ίωνα Ξυπολιά για τα τεστ που αφορούν στον COVID 19 και την επιλογή του νοσοκομείου Καλαμάτας, απάντησε πως ο ίδιος αγωνίστηκε για το Νοσοκομείο της Τρίπολης λόγω τοποθεσίας, αλλά συνάντησε μία πολιτική κατάσταση χωρίς προηγούμενο, ενώ παράλληλα δήλωσε πως είναι ανεπίτρεπτο η περιφέρεια Πελοποννήσου να μη διαθέτει νοσοκομείο αναφοράς.

Μένοντας στο ίδιο θέμα έκανε αναφορά για το λάθος της πολιτείας το προηγούμενο διάστημα να δημιουργήσει δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Πόρτο Χέλι το οποίο είναι τουριστική περιοχή. ενώ άσκησε κριτική στους βουλευτές Πειραιά που ενεπλάκησαν όταν χρειάστηκε να μετακινηθεί ιατρικό προσωπικό από τις Σπέτσες στο Κρανίδι την περίοδο της κρίσης με τα πολλά κρούσματα στην περιοχή.

Για την Αργολίδα είπε πως έχει την πρόθεση να κατασκευαστεί ένα Νομαρχιακό νοσοκομείο 300 κλινών και κάλεσε τους παράγοντες των δύο μεγάλων πόλεων (Άργος – Ναύπλιο) να σταματήσουν τους τοπικισμούς.

Επίσης δήλωσε πως η Αργολίδα αφού βρέθηκαν τα χρήματα συνδέεται επιτέλους με τον Α7 .

Το τραίνο την άνοιξη θα φτάσει στο Ναύπλιο.

Για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών η περιφέρεια θα κατασκευάσει νέο σύστημα πυρόσβεσης.

Για το μεγάλο έργο της διαχείρισης των απορριμάτων είπε πως σε μερικές ημέρες υπογράφουμε τη σύμβαση που ανάβει το πράσινο φως για την έναρξη του έργου. Στην ερώτηση ¨ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο”, απάντησε πως αυτό θα γίνει γνωστό σε 15 μήνες, όπου κατά τη δική του εκτίμηση θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφορά έγινε επίσης στο έλλειμμα της Πελοπόννησος ΑΕ, στο θέμα των υποκλοπών στη Μεσσηνία και στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.

ΕΔΩ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Παρακολουθείτε το καθημερινό δίωρο ενημερωτικό μαγκαζίνο με την επικαιρότητα της Πελοποννήσου και όχι μόνο, με τον Ίωνα Ξυπολιά.

Gepostet von Εδώ Πελοπόννησος am Dienstag, 15. September 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *