ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Αναχώρησαν χθες οι τελευταίοι μετανάστες και πρόσφυγες από τον “Γαλαξία” – Παύει να λειτουργεί ως δομή το ξενοδοχείο

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση των φιλοξενούμενων προσφύγων από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας”. Την Πέμπτη 16 Ιουλίου αναχώρησαν οι τελευταίοι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” έπαψε να λειτουργεί ως κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του για την απομάκρυνση των φιλοξενούμενων προσφύγων από το εν λόγω κέντρο φιλοξενίας και εφάρμοσε με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα αποχώρησής τους, το οποίο είχε θέσει στη μεταξύ μας συζήτηση.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την πολύτιμη βοήθεια και συμβολή τους στην επίλυση αυτού του σοβαρότατου ζητήματος, τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος μεταξύ άλλων μεσολάβησε για την συνάντησή μου με τον κ. Μηταράκη και παραβρέθηκε σε αυτή υποστηρίζοντας με θέρμη τα αιτήματά μου, τους Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Ανδρέα Πουλά και Γιάννη Γκιόλα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας κ. Γιάννη Μαλτέζο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας και όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ για την βοήθειά τους όλους τους κατοίκους της Ερμιονίδας, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και σύνεση κατά την διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος, εν’ μέσω μάλιστα μιας υγειονομικής κρίσης και μιας παγκόσμιας πανδημίας.

Όλοι μαζί βγήκαμε νικητές και αλώβητοι από μια μεγάλη δοκιμασία και συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του πανέμορφου τόπου μας.

Το θετικό είναι ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αντιληφθεί πλήρως ότι ήταν μεγάλο λάθος η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε τουριστικά ξενοδοχεία και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον.

Η πανέμορφη Ερμιονίδα είναι πλέον πανέτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες, τους παραθεριστές και τους επισκέπτες της Καλοκαιρινής σεζόν, διαθέτοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές που εγγυώνται την ασφαλή και ευχάριστη διαμονή τους.

Ο Δήμαρχος  Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *