ΒΙΝΤΕΟ: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για εργασία, μείωση φόρων και επιχειρηματικότητα

Πακέτο 24 δισ. για να «νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας» τα οποία θα διατεθούν σε τρεις πυλώνες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. Οι τρεις πυλώνες είναι η στήριξη εργασίας, η μείωση φόρων και η τόνωση της επιχειρηματικότητας. Όπως είπε, είναι πρόγραμμα-γέφυρα προκειμένου από την ύφεση που έφερε η υγειονομική καταιγίδα σε όλο τον κόσμο να περάσουμε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Ετσι, πρόγραμμα επιδότησης εργασίας αντί για επιδόματα ανεργίας, επιλέγει η κυβέρνηση στην ώρα της μεγάλης κρίσης. Όπως εξήγγειλε ο Πρωθυποθυργός «κλειδί» των νέων μέτρων θα αποτελέσει το Πρόγραμμα «Συν + Εργασία» με δαπάνες 1 δισ. ευρώ που θα ενισχυθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.

«Η πανδημία ανέκοψε την πορεία προς την ανάκαμψη», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις ύψους 24 δισ. για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Όπως τόνισε, η Ειδική αποζημίωση για αναστολή λειτουργίας και οι μειώσεις ενοικίων θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο ή και τον Ιούλιο, για επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε κλάδους που πλήττονται.

Έως τα τέλη Οκτωβρίου οι συμβάσεις εργασίας θα προσαρμόζονται, αλλά οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν σχεδόν ίδιο μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Επίσης:

  • Παρατείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας
  • Για 5 μήνες μειώνεται από 24% σε 13% ο ΦΠΑ για εισιτήρια μέσα μεταφοράς σε πλοία, λεωφορεία, αεροπλάνα
  • Σχεδιάζονται Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού για τους οικονομικά ασθενέστερους
  • Μειώνεται ο ΦΠΑ σε καφέ, μη αλκοολούχα και θερινά σινεμά
  • Μειώνεται η προκαταβολή φόρου. Η μείωση θα είναι όπως τόνισε «γενναία», αλλά το ακριβές ποσοστό της οποίας θα ανακοινωθεί αργότερα μετά από μελέτη.
  • Θα συνεχιστεί η Επιστρεπτέα προκαταβολή 1 δις. και τον Ιούνιο
  • Θα δοθούν δάνεια 7 δισ. ευρώ με κάλυψη από το Ταμείο εγγυοδοσίας
  • Ως τον Σεπττέμβριο θα συνεχιστεί η αναστολή πληρωμής τόκων δανείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *